Aksu İlçe Merkezi’nden Zindan Mağarası’na giden yol üzerinde, sırasıyla Zindan Mağarası ve balık çiftlikleri geçilerek Başpınar Tabiat Parkı’na ulaşılır. Yayla alanında içme suyu olarak kullanılabilecek bir kaynak mevcuttur.
Saha eko turizm anlamında önemli bir potansiyele sahiptir. Alanı Antalya’dan gelerek yaz sıcaklarında tercih eden oldukça fazla ziyaretçi bulunmaktadır.
Suyun gözünün bu alan içerisinde olması, botanik turlara, yaban hayatı gözlemlerine Çadırlı kampa uygun olmasını sağlamaktadır.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tüm misafirleri Başpınar Tabiat Parkına beklediklerini ifade eden Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman şu ifadelere yer verdi; 
“Kuş sesleri, sakince esen serinleten rüzgar, yaprakların hışırtısı, çocukların çığıltısı, suyun berraklığı ve bol oksijenli temiz havasıyla huzur ve mutluluk veren bir yer. 
Aksu ilçe sakinlerinden işletmeci Hüseyin Duysak tarafından Aksu Başpınar Tabiat Parkı cennetten bir köşe doğayla iç içe bungalov evleri piknik alanı çadır kamp alanları ve karavan alanı olarak hizmete açmıştır. Siz değerli misafirlerimizi bekliyoruz. Hayırlı olsun.”