Aksu Enerji teminatı yaktı

49 yıllığına Kovada-1 ve Kovada-2 hidroelektrik santrallerinin işletme hakkını alan Aksu Enerji A.Ş, verilen süre içerisinde özelleştirme bedelini ödeyemedi. Santrallerin işletmesi için ikinci sırada en yüksek teklif veren Batı Çimento'ya davetiye çıkartılacak.

Özelleştirme   İdaresi   Başkanlığı tarafından işletme ihalesine çıkarılan İsparta sınırları içerisindeki Kovada-1 ve Kovada-2 hidroelektrik santrallerinin devri yapılamadı.

Özelleştirme İdaresi'nin ihalesine katılarak Kovada-1 ve Kovada-2 elektrik santrallerinin 49 yıllık işletme hakkı için en yüksek teklifi veren Ispartalı firma Aksu Enerji A.Ş, verilen süre içerisinde taahhüt ettiği parayı yatıramayınca teminatı yaktı.

Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Aksu Enerji A.Ş, Kovada-1 ve Kovada-2 Elektrik Santrallerinin 49 yıllık işletmesi için taahhüt ettiği 56 milyon doları belirtilen zaman içerisinde ödeyemedi. Zamanı dolduran Aksu Enerji, bu santraller için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na yatırdığı 3 milyon dolarlık teminatı da yakmış oldu.

Kurulu gücü 60 mg/waat olan elektrik santrallerinin işletim hakkı için özelleştirme ihalesinde en yüksek ikinci teklifi veren Batı Çimento'ya davetiye gönderilecek. Batı Çimento davete icap eder, teklif ettiği bedel üzerinden sözleşme imzalarsa Kovada-1 ve Kovada-2 Elektrik santrallerinin işletmesini almış olacak.

Akdeniz