Aksu Enerji ile Amerikan menşeli Secoya İnternational Grup arasında % 19.9’luk pay anlaşmasına varıldı. Anlaşma Sermaye Piyasası Kurumuna bildirildi.
YENİ ENERJİ YATIRIMI YAPILACAK
Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Aksu Enerji Genel Müdürü ve ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar, şirketin özvarlığını yükselterek yeni yatırımlar yapacaklarını söyledi.
Yabancı ortaklık sürecini özetleyen Başkan Tutar; “Şirketimiz Yönetim Kurulu 21.09.2018 tarihinde yapmış olduğu 561 nolu toplantısında yabancı ortak edinimi görüşmelerini yapmak üzere Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Taner Mirza, Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Sn. Ahmet Paşaoğlu ile Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Vedat Akyol’u yetkilendirmişti. Bu yetkilendirme ile yabancı ortaklığı konusunda görüşmelere başlandı. Ve yapılan uzun müzakereler sonrasında yabancı ortaklığı gerçekleşmiş oldu. Ülkemize ve Aksu enerjiye hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
YABANCI SERMAYE ÜLKEMİZ AÇISINDAN ÖNEMLİ
Yabancı sermayenin önemine dikkat çeken Tutar; “Yabancı sermaye ülkemiz açısından son derece önemli. Yabancı firmalar genel olarak denetlenebilir ve şeffaf şirketleri tercih etmekteler. Geleceği olan şirketleri tercih etmekteler. Bu kapsamda Aksu Enerji hem denetlenebilir olması hem de şeffaf yapısı nedeniyle tercih edilmiştir. Bu tercih doğrultusunda Aksu Enerji olarak Amerikan menşeli Secoya İnternational Grup ile %19.9’luk pay anlaşmasına vardık. Anlaşmayı Sermaye Piyasası Kurumuna bildirildik. Buradan gelecek olan yabancı sermaye ile enerji alanında yeni yatırımlar yapacağız. Çünkü ülkemizin özellikle yenilenebilir enerjiye çok ihtiyacı var. Bu alanda yeni yatırımlar yapacağız” diye konuştu.
TOPLAM 46 MEGAVAT ENERJİ ÜRETİLİYOR
Aksu Enerji olarak toplamda 46 megavat kurulu güce sahip olduklarını ifade eden Genel Müdür Mustafa Tutar; “Şuan şirket olarak 13 megavat hidroelektrik, 8 megavat güneş enerji santrali olmak üzere 21 megavatlık kendi kurulum gücümüz var. Eşen Barajlarında Göltaş Enerji ile olan ortaklığımızdan da 25 megavatlık enerji payımız var. Bütün bunları hesap ettiğimizde Aksu Enerji olarak ülkemize yaklaşık 46 megavatlık enerji sağlamaktayız. Bu gurur ve onur verici bir durum” dedi.
AKSU ENERJİ HEP İLKLERİ BAŞARDI
Yenilenebilir enerjinin önemine dikkat çeken Tutar; “Cari açık açısından yenilenebilir enerjiye çok ihtiyaç var. Isparta bölge olarak hem güneş hem de rüzgar olarak verimli bir bölgede bulunmaktadır. Bu avantajımızı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Biz Aksu Enerji olarak hep ilkleri başardık. Bölgenin ilk hidroelektrik santrali Çayköy santrali yine aynı şekilde bölgenin ilk güneş enerji santralleri Aksu Enerji tarafından kurularak işletmeye alındı. Bu yatırımlar yerli yatırımcılara örnek oldu. Şuanda bölgemizde bir damla su dahi boşa gitmemektedir” dedi./İbrahim Demirayak