Aksu halkının büyük teveccühü ile 2 dönemdir başkanlık görevini yürüten Ali Kaya, son 10 yıl içerisinde önemli altyapı çalışmalarını sonlandırdı.

Doğa harikası olan ilçenin en büyük sorunu olan kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturan Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya, yaklaşık 20 kilometrelik ana kanalizasyon şebekesini yenileyerek sokak bağlantılarının yapıldığını söyledi.

KANALİZASYON ANA ŞEBEKESİ YENİLENDİ

Coğrafik yapının engebeli olması nedeniyle 2 ile 6 metre aralığında kazılar yapıldığını ifade eden Başkan Ali Kaya; “2012-2013 yıllarında 20 kilometrelik kanalizasyon ana şebekemizi bitirdik. Ana şebeke bittikten sonra bütün sokaklar ana şebekeye bağlanarak çevresel kirlilik giderilmiş oldu.

Aksu’ya uzun yıllar kullanabileceği bir kanalizasyon şebekesi kazandırmak suretiyle doğasıyla, havasıyla ve kaynak sularıyla meşhur olan ilçemiz için önemli bir hizmet yerine getirmiş olduk.

Tabi bu kolay olmadı. Yerleşimin engebeli olması nedeniyle bazı yerlerde 6 metreye kadar varan kazılar yapıldı. Tabi kazılar derin olunca toprağın yeniden oturması, doğal olarak sıkışması da zaman aldı” dedi.

40 KİLOMETRE ASFALT YAPILDI

Aksu’ya kısıtlı imkanlarla büyük hizmetler kazandırdıklarını ifade eden Başkan Kaya; “Kanalizasyon çalışması nedeniyle ana yollarda haliyle çökmeler ve bozulmalar oldu. Kazı yapılan yerleri dolduruyoruz, bir süre sonra tekrar çöküyor. Bu nedenle tamamen doğal olarak yeniden sıkışmasını bekledik. Halkımız ile birlikte sabır gösterdik ve toprağın tamamen sıkışmasını bekledik. Aksi durumda yapacağımız asfalt çalışmaları tam olarak oturmayan zeminde heba olup gidecekti. Zaten imkanlarımız kısıtlı, o nedenle bekledik. Ve 2016 yılında toplam 40 kilometre kalıcı asfaltlama yaptık. Bazı caddelere ve kaldırımlara kilit taş döşemesi yaparak eksiklikleri tamamladık” dedi.

ARAÇ PARKI YENİLENDİ

Bütün bu hizmetlerle birlikte makine parkında yenileme çalışmaları yaptıklarını belirterek konuşmasına devam eden Başkan Kaya, 2012 yılından başlayarak kısım-kısım makine parkını yenilediklerini ve bu kapsamda bir adet yeni kepçe ile birlikte hafriyat kamyonu alındığını, akabinde temizlik aracı ile birlikte 6 tonluk yeni itfaiye aracı ve bir adet binek hizmet otomobil aldıklarını söyleyerek; “Tabi araç parkını yenilerken mevcut araçlarda da iyileştirmeler yaptık. Ayrıca 5 adet yeni Mercedes minibüsler alarak belediyemiz bünyesinde şirket kurduk ve yolcu taşımacılığına başladık.

KONFORLU VE GÜVENLİ YOLCU TAŞIMACILIĞINA BAŞLADIK

Daha önce yolcu taşımacılığı özel bir firma tarafından yapılıyordu, bu arkadaşlar işi bırakınca halkımız mağdur olmasın diye belediye olarak biz yolcu taşımacılığına başladık. Şimdi halkımız son derece konforlu ve güvenli araçlarla gidip, gelmektedir.

YENİ SOSYAL TESİSİ HALKIN HİZMETİNE SUNULDU

Aksu’ya yeni sosyal tesis kazandırdıklarını belirten Başkan Kaya; ‘İlçemizde eksikliği hissedilen çok amaçlı sosyal tesis kazandırdık. İki katlı olan tesisimizin üst katını düğün, nişan, sünnet, toplantı, konferans gibi etkinlikler yapılmakta. Alt katını ise ulusal market zinciri olan A 101 Marketler zincirine kiraya vererek şehir merkezine gitmeden Aksu halkının ihtiyaçlarını giderme konusunda hizmet vermeye başladı. Ayrıca sosyal tesisin bahçesini çocuk oyun parkıyla donatarak etkinliklere gelen ailelerin çocukları için eğlenceli zaman geçirmeleri sağlandı.’ Dedi.

DSİ TARAFINDAN 3 KİLOMETRE ISLAH ÇALIŞMASI YAPILDI

İlçe merkezinden geçen Aksu Çayı’nda Devlet Su İşleri tarafından 3 kilometrelik ıslah çalışması yapıldı. Çevresi çitle çevrilerek mal ve can güvenliği sağlandı.

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğüne teşekkür ederek Başkan Kaya; Güzel bir hizmet olduğunu, ilçeye daha iyi bir görünüm kazandırdığını söyledi

AMACIMIZ HALKIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK

Son olarak ilçenin meydanına inşa edilen Türk Bayraklarıyla donatılmış Atatürk heykeli ve öğrenci yurdunun çatı yenilemesine değinen Başkan Kaya; ‘Tüm belediye personelimiz ile birlikte Aksu halkına hizmet etmekteyiz. Amacımız halkımızın yaşam kalitesini yükseltmektir.

Daha önce sadece Aksu Kaymakamlığı bahçesinde Atatürk Büstümüz vardı. Biz belediye olarak açık hava etkinliklerimizi düzenlediğimiz ve alışveriş pazarımızı yaptığımız ilçe meydanına bayraklarla donatılmış şekilde Cumhuriyetimizin kurcusu Ulu Önder Atatürk’ün heykelini yaptık ’ dedi.