Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Dağcılık ve Arama Kurtarma Kulübü Başkanı Ali Şenkaynağı, Arama Kurtarma Teşkilatı (AKUT) tarafından Isparta'da bir ekip kurulacağını bildirdi.

     Şenkaynağı, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, AKUT'un Isparta Şubesinin 9 Martta açılacağını ve bir de konferans düzenleneceğini söyledi.

     Şenkaynağı, ekibin ilk etapta 6 veya 8 kişiden oluşacağını ve olaylara müdahale edebilecek donanımlara sahip olacağını aktardı. Ekipte yer alacak kişilerin SDÜ Dağcılık ve Arama Kurtarma Kulübü'nden olacağını ifade eden Şenkaynağı, bu kişilerin ilk yardım, arama kurtarma, dağcılık gibi konularda eğitim aldıklarını, her türlü sportif yeterliliğe de sahip olduklarını belirtti.
     Ekipte daha sonra gönüllülere de yer vereceklerini anlatan Şenkaynağı şu bilgileri verdi:
     ''Isparta ve bölgesinde arama kurtarma ekibine ihtiyaçlığını hissediyorduk. AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile yaptığımız görüşmelerde onların da farklı illere açılma kararları aldıklarını öğrendik ve Isparta için bu çalışmaya hazır olduğumuzu bildirdik. Yeterle donanıma sahip olduğumuzu da belirttik. Isparta'da kurulacak ekip Burdur, Afyonkarahisar gibi çevre illere de hizmet verecek. Ülke geneline hizmet verecek ve hatta yurtdışına bile çıkabilecek arama kurtarma ekibi oluşturuyoruz.''
     Şenkaynağı, ekibin arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra çeşitli sosyal etkinliklere de katılacağını ve eğitim çalışmaları yürüteceğini sözlerine ekledi.