Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, Isparta Valisi Memduh Oğuz'u ziyaret etti.
     ''AKUT ve Faaliyetleri'' konulu konferans vermek üzere, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin davetlisi olarak Isparta'ya gelen AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, Vali Memduh Oğuz'u ziyaret etti.
     Vali Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada, AKUT'un, olağanüstü durumlarda ve afetlerde el ele çalışmalar yapılması gerektiğini ve bu durumun sadece devletin işi olmadığını gösterdiğini belirtti.
     Isparta'nın deprem bölgesinde bulunduğunu ifade eden Oğuz, ''Isparta'da çok ciddi örgütlenmeye ihtiyaç vardır. Süleyman Demirel Üniversitesi çok olumlu bir girişimde bulunmuştur. Tecrübelerimizi, bilgilerimizi, imkânlarımızı bir araya getirerek birlikte güzel bir çalışma yapacağımıza inanıyorum'' dedi.
     AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki de, bugüne kadar katıldıkları 861 operasyonda 1206 kişinin hayatını kurtardıklarını söyledi.
     Olay yerine yakınlığın, kurtarma şansını o ölçüde artırdığını vurgulayan Mahruki, ''Anadolu'ya yayılmaya ve örgütlenmeye ağırlık verdik. Bu şekilde 30'a yakın birim kurduk. Isparta halkı da üniversitenin öncülüğünde kendi AKUT'unu kuracak. Öğrenci kaynağına doğrudan ulaşabilmemiz bakımından üniversiteler bizim için çok önemli'' diye konuştu.
     Ziyarette, Süleyman Demirel Üniversitesi Genel Sekreteri Aziz Bayrak, Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ali Şenkaya ve AKUT Antalya Sorumlusu Yılmaz Sevgül de katıldı.