SGK'nın internet sitesinde yer alan düzenlemeyle her emekli ne kadar intibak zammı aldığını öğrenebiliyor. Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdükladir Ersal, internet kullanmasını bilmeyen ve alacağı zammı öğrenmek isteyen üyelere dernek bürosunda yardımcı olduklarını söyledi. 
 
Emeklileri bugünlerde tatlı bir telaş sardı. 2000 yılından önce emekli olan tüm emekliler maaşlarına yansıtılan ve bu aydan itibaren ödenmeye başlanacak olan intibak zammı veya farkının ne kadar olduğunu öğrenmenin derdine düştü.
 
ERSAL; "ALACAĞI ZAMMI ÖĞRENEMEYENLER BİZE GELSİN" 
 
İnternet kullanmasını bilmeyen ve alacağı zammı öğrenmek isteyen üyelerin dernek bürosuna davet eden Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, derneğe gelen tüm emeklilere bu konuda yardımcı olduklarını söyledi. Şube Başkanı Ersal; "İntibak Kanunuyla birlikte 2000 yılından önce emekli olan ülke genelinde 2 milyon 700 bin, Isparta'da ise yaklaşık 6 bin 500 kişinin maaşı yeniden hesaplandı. İntibak farkları ise 17 Ocak’tan itibaren ödenmeye başlanacak. Ancak Ocak ayı maaşında intibak oranının yanı sıra enflasyon zammı olan yüzde 4.14'lük oran da maaşlara eklenecek. Dolayısıyla birçok emeklinin kafası ne kadar intibak zammı aldığı noktasında karıştı. İşte bu karışıklığın önüne geçmek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) intibak oranlarını açıklayan sistemi geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren yayına soktu. SGK'nın internet sitesinde yer alan düzenlemeyle her emekli ne kadar intibak zammı aldığını öğrenebiliyor. Bu doğrultuda SGK'nın internet sitesine girip ilgili linke tıklayarak açılan sayfada TC kimlik ve sicil numaramızı girerek intibak zammımızı öğrenebiliyoruz.
 
İşte bu noktada sıkıntı yaşayan derneğimiz üyelerine biz burada yardımcı oluyoruz ve bize başvurmaları halinde internete girerek alacakları intibak zamlarını öğrenip kendilerine söylüyoruz" dedi.