Altınbaşak Mezunları Derneği, akıllı tahta uygulaması ve anne-baba eğitimi konulu bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Altınbaşak Liseleri Psikolojik Danışmanı Erkan Kırbıyık katıldı.

            ALDER Eğitim Kordinatörü Necati Çankaya, velilerin ve dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansın  açış konuşmasında faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Bütün sınıflarda eğitimlerin en gelişmiş akıllı tahtalarla yapıldığını belirten Çankaya, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı’na bu desteğinden ötürü teşekkür borçlu olduklarını ifade etti. 

Ücretsiz eğitim faaliyetlerinin Halk Eğitimlerle işbirliğinde geliştirildiğini anlatan Necati Çankaya, 425 öğrenciye SBS, 300 öğrenciye de YGS kursları verildiğini bildirdi. Çaünkaya, Kuleönü’de 70, Atabey’de 80, Gönen’de 50, Sütçüler’de 50 olmak üzere toplam 250 öğrenciye de ilçelerde hizmet verildiğini sözlerine ekledi.

Altınbaşak Liseleri Psikolojik Danışmanı Erkan Kırbıyık da velilere yönelik konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Sınava ne kadar süre kaldığı, bu sürenin nasıl kullanılacağı, başarının temel taşlarındandır. Zamanı doğru kullanmamak, sürenin bütününü görmemek çok başarısızlığın nedeni olmuştur. Pek çok öğrencimin, diğerlerinin boşa harcadığı zamanı kullanarak öne geçtiğini gözlemledim. Öğrenci arasındaki fark, sahip oldukları zaman değil – zira hepimiz 24 saate sahibiz – bunu nasıl kullandıklarıdır. Amacına zaman ayırmayan kişi “amaç sahibi” değil, “hayal sahibi”  bir kişidir.

Anne ve babalar çok iyi niyetli, çocuklarını çok seviyorlar ama yanlış bilgilerle dolu. Çocuğunu sevmeyen anne yok ama çocuğuyla problemi olmayan anne de yok. Bu programın amacı ebeveynin çocuğun gelişim psikolojisinden haberdar olması ve çocuklarına karşı bilinçli,olumlu bir davranış geliştirme sürecine girmesidir. Amacım öğüt verme değil profesyonel olarak yollar gösterme ve işbirliği içerisinde olmaktır. “İnsanlık çocuğa verebileceği şeylerin en iyisini vermeye mecburdur. En etkili çözüm yolu duygusal rahatsızlıklara yol açan etkenleri ortadan kaldırmak ve başlamalarına fırsat vermemektir. Ana baba öncelikle çocuğu tanımalı ve sağlıklı bir iletişim kurmaya çalışmalıdır.

Çocuğunuza rehberlik yapabilmeniz ve onu sağlıklı bir şekilde yönlendirebilmeniz için, interneti ve bilgisayar kullanmayı öğrenin. Bilgisayarda ve internette çocuğunuzla birlikte vakit geçirin ve çocuklarınızın ziyaret edebileceği siteler bulun ve birlikte o siteleri ziyaret edin. Kısacası ona örnek olmaya çalışın. İnternette başıboş gezinerek, çocuklarınıza kötü örnek olmayın. Çocuklarınıza, internette tanımadığı insanlara kendi veya yakınları hakkında kişisel bilgiler vermemesi gerektiğini tembihleyin. Eğitici ve öğretici sohbet odaları dışında ki odaları ziyaret etmesine izin vermeyin. İnternette çocuğunuzun girdiği siteleri önceden gözden geçirin. Zararlı sitelere girişi engelleyen filtre programlarını kullanın." Aksi takdirde bilinçsiz kullanma sebebiyle Türkiye'de internet gibi bazı teknolojik gelişmelerden fayda yerine, daha çok zarar görüldüğüne vurgu yapan uzman, Türkiye'de internetin çocuk gelişimi ve okul başarısı açısından olumsuz etkilerine daha çok rastlanıldığı söyledi. Sürekli çoğalan internet kafelerin asıl amaçlarının gençliği teknolojiyle tanıştırmak ve eğitmek olması gerekirken maalesef daha da kötü alışkanlıklar kazandırdığını belirten KIRBIYIK, bilgisayar ve internet olan evlerde ailelerin girilen siteleri önceden gözden geçirmemeleri, zararlı sitelere girişi engelleyen filtre programlarını kullanmamaları nedeniyle çocukların internetten olumsuz yönde etkilendiğini  belirtti. "İnternetin birçok ihtiyacımızı görmesi yanında, ailelerin bu yeni teknolojiyi tam olarak tanımamaları veya gerekli itinayı göstermemeleri yüzünden çocuklarımız, internetten büyük zararlar görmektedir.

Kırbıyık, ailelere çocuklarda daha duyarlı davranışlar geliştirmesini sağlamak için şu önerilerde bulundu:

-Çocuklarınıza iyilik etme fırsatı verin.

-Çocuklarınızın bir toplum hizmetine katılmalarını sağlayın.

-Çocuklarınızdan beklediğiniz düşünceli davranış çıtasını yükseltin.

-Çocuklarınızla başkalarının yaşantılarına, sıkıntılarına dair konuşun.