Çelik, ’’Doğal gül suyunu üretebilmek ve piyasaya sürebilmek için mutlaka bir gülyağı fabrikanızın olması gerekir. Çünkü gül suyu gülyağı üretimi esnasında yan ürün olarak çıkan %100 doğal bir ürün. Bunun Türkiye ya da dünya genelinde satışına baktığınız zaman bu tonajda, bu kalitede bir ürünün üretilmesi mümkün değil. O zaman akıllara gelen soru şu: Hakikaten doğal mı? Sentetik mi? Bu ortaya çıkıyor. Gül suyu doğal ise, natürel ise mutlaka kendisine özgü biraz ekşimsi bir rayihası ve aroması vardır ve olmalı da. Eğer böyle değilse bir kolonya gibi ya da herhangi bir esans gibi sizi çok ferahlatan bir koku alıyorsanız, bu ürün sentetiktir. Bunu kullandığınız zaman doğal gül suyundan beklemiş olduğunuz neticelere ulaşmanız mümkün değil. Yani ateş düşürücü özelliği var, sindirim sistemini rahatlatıcı özelliği var, gıdalarda gıda aroması olarak kullanıldığı yerler vardır. Onlarda bunu bulamazsınız. Böyle bir şey mümkün değil. Gül suyu kullanmak isteyen vatandaşlarımız özellikle üzerinde ‘’%100 doğal gülsuyudur ‘’ ibaresini mutlaka ama mutlaka arasınlar.

Böyle bir tereddüt yaşandığında alınan ürünü barkot sisteminden de sorgulayabilir. Bizim ürünlerimizin üzerinde barkot sistemi var. Bu sistemle üretimin ilk kaynağına, ilk çıkış noktasına kadar gidebilirler. Bu doğal gülsuyunun garanti altına alınması ve diğerlerinden ayırt edilmesi adına kullandığımız bir sistem ve bir yöntem. Piyasada diğer ürünler ‘’gül suyu’’, ‘’güllü su’’ gibi çeşitli ifadeler koyuyor. Üzerine doğal ibaresini asla koymuyorlar. Eğer doğal ibaresini koyarlarsa ve doğal olmadığı da ispatlanırsa bunun  tabi ki yaptırımları var. Kimse bu yaptırımın altına girmemek adına sadece gül suyu ibaresiyle bu işi geçiştiriyorlar. Bu nedenle alınacak olan gül suyundan bir netice bekleniyorsa  ‘’%100 doğal  gülsuyudur ‘’ ibaresi mutlaka aranmalıdır ’’dedi. Cildi yumuşatan, nemlendiren bir ürün olarak doğal gül suyunun cilt bakımındaki önemine değinen Genel Müdür Çelik ;
  ‘’Doğal gül suyu cildin epidermis olarak adlandırılan en üst katmanında biriken kir, yağ ve makyaj kalıntılarını cildi kurutmadan  ve yıpratmadan temizler. Bu sayede gözeneklerde kalıntıları yok etmeye ve cildin nefes almasına olanak tanır. 


Doğal gül suyunun bir diğer avantajı ise istisnasız her cilt tipine sahip insan tarafından gönül rahatlığıyla kullanılabilmesi. Doğal bileşenleri olan citrenelllol, geraniol sayesinde cildi derinlemesine nemlendirirken,yağ ve sebum üretiminin kontrol altına alınmasına da yardımcı oluyor.

Bu sayede kuru ve hassas ciltler gül suyu kullanarak ciltlerindeki kuruluk, pullanma, kaşıntı ve gerginlik hisleriyle kolaylıkla mücadele edebiliyor. Karma ve yağlı ciltlere sahip kişiler ise gül suyu sayesinde ciltlerinde oluşan parlama görünümünü kontrol altına alabiliyor.
Doğal gül suyu içinde bulunan A.C.E vitaminleri cildin pH dengesini korur. Sabun ve yüz temizleyici ürünlerin aşırı kullanımı cildinizin pH seviyesindeki dengeyi bozabilir ve bu durum akne gibi sorunlara neden olabilir. Gül suyu cildinizin pH seviyelerini normale getirerek bozulmayı dengelemeye yardımcı olur.
Sentetik gül suyu ise kimyasal bileşenlerle elde edilen kolonya ve parfüm yapımında kullanılan  gül esansının saf, temiz suya katılarak elde edilen alkolsüz kokulu sudur. Koku amaçlı olarak kullanılır. Cilde kullanılmaz’’ açıklamasında bulundu

 Elif AKGÜL