‘YAŞLILARIMIZA, ENGELLİLERE VE ÇOCUKLARIMIZA YILDA 80 MİLYON HARCAYACAĞIZ’

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılıç, sosyal belediyecilik vurgusu yaptı. Algınkılıç, şöyle konuştu:

“Biz 2. dönem de illa kazanalım demiyoruz, yerimize adam yetiştirmek istiyoruz. 2. dönem aday olmayı bile düşünmüyoruz. Bizde herkes o  koltuğa oturduğu zaman doğruyu yapabilecek bir siyaset okulu aslında Saadet Partisi'ndedir. Saadet Partisi bir okuldur.

Isparta'mız küçük, güzel bir yer. Hatta alimlerinde tabiriyle hasetçilerin, fesatçıların en az olduğu yer diye geçer. Isparta sakin bir şehir. Çok uçuk olmaya gerek yok. Isparta'nın ana sorunları belli. Yaklaşık 3 hafta önce Isparta belediyesi bütçesini açıkladı. 704 trilyon bütçemiz var. 704 trilyonun 13.3 trilyonu Kültür ve Sosyal Hizmetlere ayrıldı. Mesela Gül Festivali, Halı Festivali, Gökkube'de fuarlar oluyor. Buralara harcanıyor. Bizim gördüğümüz sosyal hizmetler bunlar.

Biz bu 13 trilyonu Allah'ın izniyle 60 ya da 80 trilyon olarak ayıracağız. Belediye başkanı olursak kesinlik bu Kültür ve Sosyal Hizmetleri 80 trilyona yakın para ayırmayı düşünüyoruz. Bunların içinde engelliler, yaşlılar, öğrenciler Özellikle öğrenciler. 100 bin öğrencinin her isteyene burs vermeyi planlıyoruz ama bu bursu para olarak değil, dışarı illerden gelen öğrencilerde dahil Isparta'dan güzel bir anıyla gitmeleri gerekiyor. Bizim gençlerimize sahip çıkmamız lazım. Yaklaşık 30 trilyonu gençlere harcayacağız. Isparta'daki tüm halı sahaları gençliğimize açacağız. Her ay ilkokul dahi basketbol, voleybol turnuvaları düzenleyeceğiz.

Her ay kompozisyon yarışması, şiir yarışması düzenleyeceğiz. Bu belediye binasını öğrenci meclisi, halk meclisi olarak tasarlayacağız. İlkokullar dahil her sınıfı hafta sonu saat saat dinleyeceğiz, görüşlerini alacağız. Ailesinin durumu olamayan çocukların montunun, botunun, defterinin olması lazım. Öğretmenlerle görüşeceğiz, telefonlaşacağız. 704 trilyonun ilk etapta 704 trilyonunu karma bütçe olarak yapacağız ve 80 trilyonunu geçlere, yaşlılarımıza, engellilerimize harcayacağız.