Ali köyü mevkiinde yapılacak 732 konut inşaatı başlıyor.  Başkan Balaman:“ Ciddi bir konut açığı var”

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından  3. etap inşaatları Eğirdir yolu üzerinde Ali Köyü mevkiinde yapılacak. İhaleyi alan  Serel Yapı ve Yemen İnşaat yetkilileri bir ay önce yer teslimini almış ve inşaat mevsiminin açılmasını beklemişti. Isparta belediyesi de yapılacak olan inşaat alanının alt yapısını tamamlamak için tüm çalışmalarını tamamladı.

İnşaat sezonun başlaması ve Belediye"nin kendilerine yaptıkları yardımdan dolayı Belediye Başkanı Hasan Balaman"a teşekküre gelen şirket yetkililerinden Sefa Aslan ve Aysan Çelik 2008 yılı Mayıs ayında inşaatların bitirileceğini müjdeledi.

 

Belediye Başkanı Hasan Balaman"ı makamında ziyaret eden Şirket yetkililerinden Sefa Aslan, inşaat hakkında bilgi verdi.

Aslan, “bir ay önce yer teslimini almıştık. Şu anda yer çalışmaları ve zemin etütleri yapılıyor. Şantiyemizi birkaç gün içerisinde kuracağız ve 15 gün gibi kısa süre içerisinde de hafriyatını almaya başlamış olacağız. İnşaatımız tamamlanması 400 gün sürecek. Nisan ayı içerisinde inşaatlarımızı tamamlamış ve Ispartalı halkımız da mayıs ayı içerisinde oturmuş olacak. Kura çekimi TOKİ tarafından gerçekleştirilmektedir. 732 toplam konut inşaa edeceğiz. 300"ü 130 metre kare geri kalan kısmı ise dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik 80 metre kare olarak inşaa edilecektir. İnşaat alanımızda sosyal tesis çocuk oyun alanları 20 ve 32 derslikli iki okul, spor salonu ve camisi olan komple bir kompleks haline gelecek” dedi.

Aysan Çelik ise firmanın yaptığı çalışmalardan söz ederek, “Belediye Başkanımız Hasan Balaman"a teşekkür etmek istiyorum. İnşaatların tamamlanması için gerekli olan alt yapı çalışmalarında belediye imkanlarının tamamını seferber ettiler. Bizde bu bize gösterilen ilgiyi karşılıksız bırakmayarak evlerin daha kısa sürede bitirilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

 

Belediye Başkanı Hasan Balaman, “sık sık TOKİ ile ilgili haberleri yayınlıyoruz. TOKİ  Ispartalı hemşerilerimizin büyük bir umudu haline gelmiştir. Ispartamızda ciddi bir konut açığı var. Bu açığın önemli noktası alt gurup ailelerden kaynaklanmaktadır. Göreve geldiğimiz günlerde halkımıza söz vermiştik. TOKİ"nin bütün imkanlarını  Isparta"ya getireceğim diye. Bugün 3. etap inşaatlarımız başlamış olacak. Önümüzdeki mayıs ayında Ispartalı hemşerilerimiz kendi konutlarına oturmuş olacak. Halkımızın en çok sorduğu sorulardan bir tanesi de kuraların ne zaman çekileceği. Önümüzdeki günlerde TOKİ tarafından evrakları gelmiş olacak ve hemen kayıt işlemlerine başlamış olacağız. Arkasından da kura çekimi yapılacak. İmkanlar gerçekleşirse de halkımız anahtarlarını değerli Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan"ın elinde almış olacaklar” dedi.

 

Her ne kadar ihaleyi kazanan bir fırma olsa da bu inşaatlar bizim inşaatlarımızdır. Belediyemizin imkanlarını bu inşaatların biran evvel bitmesi için kullanacağız, TOKİ ile bağlantılarımız hala devam ediyor. Arsa bulduğumuz takdirde halkımızın ihtiyacı olan konutların yapımına devam edilecektir” dedi.