Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan Adayı Alişan Özdemir, esnaf için fikirler üretmeye devam ettiklerini belirtti.

 Özdemir göreve geleceklerine şüphe duymadıklarını, gittikleri işyeri ziyaretlerinde kendilerine birilerinin birşeyler yapmaması durumunda bakkal esnafının tükenme noktasına geldiğini ifade eden esnaflarla karşılaştıklarını bunun içinse geç kalınmışta olsa çareler üretmek için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Isparta'ta toz taşınımı uyarısı Isparta'ta toz taşınımı uyarısı

Alişan Özdemir şöyle konuştu:

''Bakkalımız ve küçük esnafımız için kuracağımız sistemle çeşitli indirimler, sponsorluklar ve toplu alımlar yapacağız, toptancı firmalarının masalarına toplu olarak pazarlık etmek için daha güçlü oturacağız, birçok üründe zincir marketlerden daha uygun fiyatlarla sattıracağız, ve bu indirimleri bakkallar odasına ait mesaj sistemleri ve sosyal medyada oluşturulacak indirim gruplarıyla dijital broşürlerle tüm esnafımıza müşteriler yönlendireceğiz. Bu bahsettiğimiz proje asla maliyeti olmayan sadece organize olarak yapılabilecek ve gerçekçi bir proje olarak sunuyoruz. Göreve geleceğiz ve inşaallah bu ve bunun gibi birçok projeyi hayata geçireceğiz. Esnafımızdan kopuk, sadece kayıt yapıp aidat toplayan bir yönetim anlayışımız olmayacak.

Çok küçük bir grup olan kantinciler bile 40 kişi bir araya gelip çok kısa zamanda kendi yerlerini ayrıca büyük toptancı firmalarına karşı güçbirliği yaparak kendi gelirlerini yükseltmişlerdir.

Örneğin pos cihazı oranları, kredi kartı oranları küçük esnafın belini bükmekte olup buna rağmen bankalarla görüşme bile yapma gereği duymayıp bankalara küçük esnafın yüksek bedel ödemesine göz yummuşlardır.

Biz işbaşına geldiğimiz takdirde bankalarla anlaşıp pos cihazı oranlarının çok cüzi miktarda tutulmasını sağlayıp esnafımızın menfaatini korumak ve bu konuda önderlik yapacağız.

ESNAFIMIZIN İYİ VE KÖTÜ GÜNÜNDE YANINDA OLACAĞIZ...

Bakkal esnafımıza yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz, esnafımızın iyi ve kötü gününde yanında olacağız. Odadan mesaj geldiğinde aidat borcumuzu değil projelerimizi, etkinliklerimizi anlatacağız, esnafımızın düğününde ve cenazesinde oda olarak hep yanında olacağız. Onları hiç yalnız bırakmayacağız. Biz bu vaatlerimizi yerine getirmek için ekibimle birlikte bu göreve talibiz ve inşaallah destekleriizle alacağız. Bize güvenin, gerisini merak etmeyin. Ayrıca şu anki mevcut başkanımıza ve genel sekreterimize de tüm emekleri için teşekkür ederiz. "