S.S. 6. BÖLGE ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI AHMET TURAL “MERDİVENALTI GIDALARLA YENİ YILA GİRMEYİN”
-“YILBAŞI SOFRALARINIZ SAĞLIK VE HİJYENİK OLSUN”

-“YENİ YIL ALIŞVERİŞLERİNİZİ GÜVENDİĞİNİZ YERDEN YAPIN” 

Yılbaşı sofralarında merdivenaltı yiyeceklerin bulunmaması gerektiğini hatırlatan S.S. 6. Bölge ESKKK Birliği Başkanı Ahmet TURAL “Yeni yıla çok az bir zaman kaldı. Vatandaşlarımız yılbaşı sofraları için alışveriş yapmaya başladı. Bu alışverişlerde merdivenaltı şekerlemeden, tatlıya, kuruyemiş, hindi, pasta, tatlı gibi gıda ürünlerinden uzak durulmalı. Kasabımız, manavımız, bakkalımız, pastacımız, tatlıcımız kısacası tüm esnafımız güvenilir bir alışveriş için vatandaşlarımızı bekliyor” dedi. 

-“YILBAŞI SOFRALARINIZ SAĞLIKSIZ YİYECEKLERLE DOLMASIN”
Merdivenaltı gıda ürünleri üretiminin özel günlerde daha fazla arttığını vurgulayan S.S. 6. Bölge ESKKK Birliği Başkanı Ahmet TURAL “Vatandaşlarımız yılbaşı alışverişlerini yapmaya başladı. Bu alışverişin içerisinde pasta, şekerleme, kuruyemiş, hindi, şarküteri ürünleri, sebze-meyve ile hediyelik eşya, süsleme ürünleri mevcut. Yılbaşı sofralarımızı süsleyen bu gıda ürünleri ile evlerimizi, ağacımızı süsleyen süsleme ürünleri ise merdivenaltı kalitesiz ve sağlıksız yerlerden alındığı sürece sonuçları kötü olabilir. Hiç kimse hijyenik olmayan ama ucuz diye tercih edilen yiyecekler nedeniyle yeni yıla hastanede girmek istemez. Öte yandan çocuklarımıza, sevdiklerimize, ailemize aldığımız hediyelik eşyaların ya da süsleme ürünlerinin de bildiğimiz güvenilir yerlerden alınması çok önemli. Alınan ürünler uzun vadede eğer kalitesiz ise kendisini çeşitli deri hastalıkları ile ortaya çıkarıyor” diye konuştu.


-“GÜVENİLİR ALIŞVERİŞ İÇİN BİLDİĞİNİZ YERİ TERCİH EDİN”
Yılbaşı için aldığımız yiyecekler hijyenik midir diye düşünmemek için merdivenaltı değil bilinir ve güvenilir esnafın tercih edilmesi gerektiğini belirten TURAL, “Aldığım kuruyemiş taze midir, oyuncak kanserojen maddeler içeriyor mudur, sebze – meyve iyi midir ya da şekerlemenin içerisine ne katmışlardır diye düşünmemek için, merdivenaltı ucuz kalitesiz yiyecek ve ürünler alınmamalı. Esnafımızdan gayet güvenli şekilde alışveriş yapılabilir. Çünkü esnaf kendi yemediğini müşterisine satmaz. Bununla birlikte gerekli denetimleri yapılmış, hijyen kurallarına uygun olarak satış yapar.

Kesinlikle fiyatı ucuz diye içinde ne olduğu belli olmayan şekerleme, çikolata, pasta gibi ürünler tercih edilmemeli. Örneğin ucuz parfüm de, ucuz Uzakdoğu ürünü oyuncak da aynı oranda kanserojen madde içererek sağlığımızı bozabilir. Tamamen göz boyama amaçlı bir satış tekniği olarak fiyatını fazlasıyla düşürüyorlar. Yılbaşını hastanede geçirmek ya da ileride ciddi sağlık problemleri yaşamamak için bu tür sahtekarlıklara karşı vatandaşımız uyanık olmalı. Yeni yıl indirim diye kanıp bilmediğiniz ve güvenilir olmayan yerlerden alışveriş yapmayın” şeklinde söyledi...