CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, basında Afyonkarahisar ve Isparta Valilerinin il sınırları içinde içki satış ve içimini yasakladıkları yönünde haberler yayınlandığını belirterek, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e "Bu keyfi uygulamayı yapan valiler hakkında disiplin cezası vermeyi düşünüyor musunuz?" diye sordu.
 
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, basında Afyonkarahisar, ve Isparta Valilerinin il sınırları içinde içki satış ve içimini yasakladıkları yönünde haberler yayınlandığını belirterek, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e "Bu keyfi uygulamayı yapan valiler hakkında disiplin cezası vermeyi düşünüyor musunuz?" diye sordu. Bakan Güler'in sözlü olarak cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Genç, "Bu haberler doğru mudur? Doğruysa gerekçesini açıklar mısınız?" diyerek şöyle devam etti:
 
"İçki kavramıyla ne kastedilmektedir. Sirkede de alkol olduğuna göre bunu da içermekte midir? Aşırıya kaçmamak kaydıyla içki içmenin insanlarca çağdaş bir davranış olarak kabul edildiği halde neden bu uygulamaya gidilmektedir? Bu keyfi uygulamaları yapan Valiler hakkında disiplin cezası verilmesini düşünüyor musunuz?"