IGSİAD 7. OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ...

IGSİAD’ın iki yılda bir yapılan seçimli genel kurulu Barida Hotel’de gerçekleştirdi.

Alper BAYHAN başkanlığında çalışmaları ile güven tazeleyen Yeni Yönetim Kurulumuz; aralarına katılan 4 yeni üyemiz ile Isparta için tekrar yola daha güçlü olarak çıktıklarını ifade ettiler.

Yeni Yönetim Kurulumuz Aşağıdaki isimlerden oluşmuştur.

1.    Alper BAYHAN – BAYHANLAR İnşaat
2.    Uğur BÜYÜKÇULCU – HEDİYE Un A.Ş.
3.    Süleyman Sami ÖNGÖR – BARİDA Hotels
4.    Murat ÇELEBİ – ISPARTA PARKIM TİCARET
5.    Bahaeetin ERDOĞAN -  ERDOĞAN Orman Ürünleri
6.    Yunus BARDAK – KAYRA Optik
7.    Tahsin GÜRSU – BETAŞ Prefabrik
8.    Ahmet KABALAK – HEDİYE Un A.Ş.
9.    Hasan BÜYÜKÇAM – GRAMOFON Cafe
10.   Mehmet Faruk GÜLTÜTER – GÜLTA Gıda
11.   Hakan YARAR – YARAR Sarraf
12.   Osman YILANLIOĞLU – İPEKGÜL Kereste

Alper Bayhan teşekkür konuşması, Değerli Üyemiz, 

2002 yılında ilimizde işadamları olarak kurulan ilk sivil toplum kuruluşu olarak kurulan ve ilk adı  Genç Atılımcılar Derneği (IGAD) olan derneğimizin bugün 7.Genel Kurulunu gerçekleştiriyoruz.. O yıllarda, bugünün ihtiyaçlarını özenle tespit etmiş olan ve bu amaçlar doğrultusunda değerli çalışmaları ile derneğimizin bugünkü birikim ve deneyime sahip olmasında emeği geçen tüm kurucularımıza, derneğimiz yönetim ve organlarında görev almış tüm arkadaşlarıma ve bütün üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Derneğimizin bugünkü konumunda olmasına büyük katkısı olan ve aramızdan ayrılarak ahirete intikal etmiş kurucularımızdan Rıfat ÖZDEMİR’i rahmetle anıyorum.

IGSİAD gibi örgütlere güç kazandıran üç faktör vardır. Bunlar;

-     Bünyesinde belirli ilkelere saygı gösteren ve sektörlerini başarıyla temsil eden seçkin işadamlarının varlığı,
-     Kamuoyu nezdinde çağdaş, bilimsel, objektif veya tarafsız tavır almak,
-     Üyeleri arasında güç birliği ile öncü inisiyatifler almaktır.

Yönetim Kurulu olarak iki yıl önce görevi devralırken;  IGSİAD’ın gelenekleri ve değerleri olduğunu, kişilerin değil, birlikteliğin önemli olduğunu, en önemlisi ise örgütlere güç veren faktörlerin tamamının IGSİADda var olduğunun farkındaydık. 

Bütün bu duygularla büyük bir sorumluluk ve onurla yüklendiğimiz görevimizi, değerli bir emanet olarak algıladık, ilimize ve üyelerimize bir hizmet fırsatı olarak görerek hep bu anlayışla çalışma gayreti içerisinde olduk.

Üyelerimizin sorunları, ihtiyaçları ve talepleri; yönetim olarak faaliyetlerimizde öncelikli alanlarımız oldu. Bu kapsamda üyelerimizin gündemini öğrenmeye yönelik istişare toplantıları yaparak birlikte çözümler üretme çabası içerisinde olduk. 

Üyelerimizin aileleri ile katıldıkları organizasyonlar düzenleyerek birbirlerini daha iyi tanımalarını, kaynaşmalarını ve birlikte iş yapabilmelerine katkı sağlamayı ve dolayısı ile IGSİAD’a olan aidiyetlerini arttırmaya çalıştık.

IGSİAD’ı öğrenen ve öğreten bir örgüt olarak üyelerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, eğitim toplanırları düzenledik.

“Isparta İş Dünyası Platformu” oluşturarak Isparta dışında iş yapan işadamlarımızla bir araya gelerek, ilk olarak Isparta’da ve sonrasında Ankara, İzmir, Antalya ve İstanbul’da toplantılar düzenleyerek büyük bir sinerji oluşturturduk. Gerçekleştirdiğimiz lobi faaliyetleri sonucunda Isparta için vizyon geliştirmeye ve sorunların çözümüne fikir katkısı yapmaya çalıştık. 

Bu vesile ile, bütün bu çalışmalarımızda en büyük desteği, Isparta’mızın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan ITSO’dan aldık.  İlimizde ve şehir dışında gerçekleştirdiğimiz bütün toplantılarımızda yanımızda olarak bizlere destek olan başta Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şükrü BAŞDEĞİRMEN’e ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. 

Yine bu anlayış içerisinde, bu hedeflere dönük olarak, özel kurum ve kuruluşlarla, siyaset kurumlarıyla, kamu kurumları ve yerel yönetimlerle, sivil toplum örgütleriyle, üniversite ve araştırma kurumlarıyla verimli bir işbirliği için ziyaretler yaparak, toplantılar düzenleyerek çaba sarf ettik.

IGSİAD olarak bölgemizdeki tüm SİAD’larla, iletişim halinde olmak, enerjimizi birleştirmek ve sorunlara çözüm üretmede etkinliğimizi artırmak amacıyla kurucu üye olarak yer aldığımız Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonunun (BAKSİFED) faaliyetlerinde etkin olarak yer aldık.
    
Üyesi olduğumuz Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED aracılığı ile Haziran ayında Isparta’da gerçekleştirdiğimiz toplantı ile Türkiye’de faaliyet gösteren 161 SİAD’ın yönetim kurulu ve üyelerini ilimize davet ederek, Isparta’mızın her yönü ile tanıtımını yaptık.

İş dünyamızdaki başarılı kişi ve kurumları ön plana çıkararak olumlu örneklerin sayısını artırabilmek, işadamlarının ve kamuoyunun dikkatini "Marifet İltifata Tabidir" prensibine çekmek için her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ödül törenlerimizi her yıl daha da ihtişamlı hale getirdik. 

Umarım bundan sonrada birlikte farklı ve başarılı işlere imza atma şansını daha fazla yakalarız. Böylelikle bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için her gün bir önceki günden daha hızlı ve verimli çalışma imkanı buluruz.  

Bu duygu ve düşüncelerle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

            Alper BAYHAN
IGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı