Merhum Ramazan Nazlı’nın ölümü üzerinden bir karalama ve siyaset devşirme çabasının olduğunu ileri süren Özer,  konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 
“Rahmetli Ramazan abimizin ölümünü, Isparta’da yaşanan afete ve elektrik kesintisine bağlamaktan, bakımsızlık ve sahipsizlikten ölüme kadar aslı astarı olmayan bir sürü yalana bulayan bir süreci üzüntüyle izledik. 
Merhum Ramazan Nazlı’nın ölüm haberini aldıktan sonra emniyet yetkilileri ve zabıta yetkilileriyle bizzat görüştük. Sonra arkadaşlarımızla birlikte merhum abimizin evini ziyaret ettik. Komşularıyla görüştük. Merhum Ramazan abimiz, yalnız yaşayan bir vatandaşımızdı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı ve Yalvaç Kaymakamlığımız ölüm nedeninin solunum yetmezliğine bağlı kalp rahatsızlığı olduğunu açıkladılar. Yapılan incelemede, hemşehrimizin ölümünün üzerinden iki gün geçtikten sonra bulunduğu aktarıldı. Ramazan abimizin ekonomik olarak herhangi bir ihtiyacı bulunmamaktaydı. Engelli maaşının yanı sıra, ona sürekli destek olan bir aileye sahipti. Yardıma ihtiyacı yoktu, kaldı ki komşuları da kendisinin yardım tekliflerini geri çevirdiğini ifade ettiler. Abimizin evinde sobası, kömürü, yakacağı mevcut. Elektriği mevcut, borçtan dolayı kesinti söz konusu değil, CK Akdeniz’den bilgi alınabilir. Allah’ın takdiri, bir süredir rahatsızlığı da mevcut olan bir hemşehrimiz evinde yaşamını yitirmiş. 
Bir haber ajansının donarak ölmüş olabileceğine dair haberinin üzerinde sosyal medyada başlayan yaygara, Isparta’daki elektrik kesintisinden dolayı Yalvaç’taki hemşehrimizin donarak öldüğünden başlayarak sahipsizlikten öldüğüne kadar götürüldü. 

Denizli'de Esrarengiz Olay Ormanda Cesedi Bulundu Denizli'de Esrarengiz Olay Ormanda Cesedi Bulundu


Dün son olarak, CHP Yalvaç İlçe Başkanı Ali Arı’nın, merhumun cenazesinin kaldırıldığı saatlerde yanına eşini alarak merhumun evinin önünde çektiği yaklaşık 2,5 dakikalık videoda, bu yalan yanlış bilgileri daha da ileri götürdüğünü, Ramazan Nazlı abimizin elektriğinin kesik olmasından tutun yokluktan öldüğünün imasına, Isparta’daki olayla bağlantı kurmaya kalkışmaya kadar bir sürü yalan yanlış bilgiyle insanları yanıltmaya kalktığını gördük. Yetmedi, bunu ANKA Ajansı vasıtasıyla servis edip Sözcü Gazetesi, Halk TV gibi malum medyada ulusal kamuoyunu yanıltmaya yeltenmişlerdir. 
Normal sebeplerle gerçekleşmiş bir ölüm olayından siyasi rant elde etmeye kalkışmak büyük bir ahlaki problemdir. 
Yalanla siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren CHP’nin ilçe başkanı, verdiği yalan yanlış bilgilerle en başta merhum hemşehrimizin ailesini incitmiştir. Komşularını, akrabalarını, tanıdıklarını ve tüm Yalvaç halkımızı töhmet altında bırakmışlardır.

Daha da ötesi Yalvaç’ta hiç elektrik kesintisi yaşanmadığı halde, Isparta’daki elektrik kesintisiyle bağlantısı olduğunu ima ederek insanları yanıltmaya çalışmış, elektrik parasını ödeyemediğinden dolayı elektriğin kesik olabileceği tahminini dile getirerek yalanları da birbiriyle çeliştirmiştir. Böyle siyaset olmaz olsun. Siyasi kazanç elde etmek adına yalan, yanlış bilgilerle hem ilçemizin adını lekelemiş hem de hiç alakası olmadığı bir şekilde Isparta’daki sıkıntılarla bağlantı kurmaya kalkarak sosyal medyada yürütülen dezenformasyona körük vermeye kalkmışlardır. 
Bu ölüme dair yanıltıcı haber yapan medya kuruluşlarını, olayın aslını astarını araştırmadan sosyal medyada açıklama yapan siyasetçiler başta olmak üzere tüm trolleri ve son olarak olayın gerçeklerinden uzak bir video çekerek siyasi seviyeyi iyice aşağı çeken CHP Yalvaç İlçe Başkanı’nı kınıyorum. 


Merhum Ramazan Nazlı’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Böyle bir karalama kampanyasıyla ilçemizin isminin olumsuz şekilde ulusal medyada yer almasına neden olanları da Yalvaç halkımızın takdirine bırakıyorum.”