Isparta"nın çeşitli bölgelerinde yapılan araştırmalar neticesinde kentin ekonomisini tavan yaptıracak olan bir çok yer altı zenginliğinin olduğu ortaya çıktı.

  İl Genel Meclisi tarafından dün yapılan 3. bileşimde Torf ve diğer madenler ele aldındı. Meclise misafir olarak katılan Yankı Madencilik Sahibi Sebahattin Turan, Isparta"da 600 Trilyonun üzerinde 1xbet torf rezervinin olduğunu açıkladı. İl Genel Meclisi Nisan ayı 3 bileşiminde yeraltı ve yerüstü kaynakları ele alındı.

    Yapılan toplantıya konuk olarak katılan Yankı Madencilik Şirketinin sahibi Sebahattin Turan, meclise sunduğu dosyalarda Isparta"nın adeta bir yeraltı zengini olduğu gözlerden kaçmadı. İlk olarak sera ve çimleme gibi dallarda kullanılan Torf madeni ile ilgili meclise bilgiler veren Turan, Isparta"nın 2 bölgesinde 600 trilyon değerinde bir Torf madeni rezervinin olduğunu aktardı.

   Mecliste söz alarak kürsüye çıkan Turan ve ekibinin yaptığı araştırmalar neticesinde Isparta"nın birçok bölgesinde çıkarılmayı beklenen maden yataklarının olduğu açıklandı.

TERMAL TESİS İHALE AŞAMASINDA

 Isparta"da bulunan deprem fay hatlarından yola çıkarak yapılan çalışmalar neticesinde yerin 560 metre altında 56-72 derece arası termal suya rastlandığını belirten Turan, belediye ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde termal tesis yapımının ihale aşamasına geldiğini kaydetti.

 "GELİR ELDE EDİLİR"

  Isparta"nın 3 ayrı bölgesinde bulunan üç adet Mili Park"ın zeminlerinde mermer ve çeşitli kaynaklara rastlandığına dikkat çeken Turan, kentte bulunan 3 ayrı Mili Parklarda yapılan çalışmalar doğrultusunda mili parkların zeminlerinde bol miktarda mermer ve maden yataklarının mevcut olduğunu dile getirdi. Bunlarla ilgili çalışma yapılması halinde önemli bir gelir elde edilebileceğine dikkat çeken Turan, “Keçiborlu"da (Bakır, Titanyum), Ş.Karaağaç"ta (Uranyum yatakları), Yalvaç"ta (Bentonit ve Boksit), Çetince"de (kömür), Sütçüler"de (Kömür) yatakları var” şeklinde bilgi verdi.

Gulses