Otel Resepsiyon Görevlisi Tahir Gülsever, 37 gün önce kalan bir müşterisinden gelen 'altınları odamızda unuttuk' telefonu ile irkildi, geçen sürede 35 farklı müşterinin girip-çıktığı otel odasındaki kasada duran altın torbasını sahibine teslim etti.

Isparta’da insanlık ölmemiş dedirten bir olay yaşandı. Güller diyarının lüks otellerinden biri olan Devin Otel’de 37 gün önce konaklayan müşterinin unuttuğu altınları bulundu ve sahibine teslim edildi. Otelin resepsiyon görevlisi Tahir Gülsever, Isparta’da Ünlüsoy ailesinin düğünü için gelen Birol Baysal’ın 50 bin TL değerindeki altınları bularak, sahibine teslim etti.

Temmuz ayının 7’sinde Ünlüsoy ailesinin düğünü için Isparta’ya gelen Tahir Gülsever ve eşi 2 gün konakladıktan sonra kentten ayrıldılar. Kaybedilen altın ve yaşanan gelişmeleri Devin Otel Resepsiyon görevlisi şöyle anlattı:

“Pazartesi günü normal mesaiye başladım. Her zamanki gibi müşteri çıkışları, rezervasyonlar, haftalık program değerlendirmesi yaparken telefon çaldı. Hattaki Birol Baysal’dı.

Birol bey, altın ve takı setini otellerinde unuttuklarını söylediler. Beyefendi herhalde 'benle kafa buluyor' dedim. O oda geçen sürede 30-35 kere satıldı. 35 farklı insan girdi-çıktı.

Ben 'numaranızı alayım size döneyim' dedim. Odadaki kasayı açtım. Bir kutu vardı. İçini açtım takılar, yüzük, bileklik gibi eşyalar vardı.  50 bin TL’ye yakın bir değeri olduğunu öğrendim. Kasa da kutu sapasağlam duruyordu. Kutu şans eseri açılmamış. Hemen patronumuz Osman Bey’i aradım.  Birol Bey’e ulaştık ve emanetini ulaştırmak istedik.

Ünlüsoy ailesinin düğünü için gelmişlerdi. Kendisine kargoyla ulaştırmamızı istedi. Biz de 'bu sorumluluk altına girmeyelim' dedik. Birol Bey de ÜNMAK Fabrikası yetkililerine teslim etmemizi, kendisine ulaştıracaklarını söylediler. 37 gün boyunca altın kutusuna bir şey olmaması bir şans. Helal paraymış demek ki. Otelimizde müşterilerimizin kalan eşyalarını buradaki bölümde tutuyoruz. Ve kendilerini ulaştırıyoruz."

Levent DOĞAN