Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları'nın 40 dönümlük bir alan üzerinde inşa edeceği yeni eğitim kompleksinin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Isparta'nın Sav beldesinde yapılacak olan ve 700 öğrenci kapasiteli olacak kompleksin, Isparta'nın 'eğitimde marka şehir' olmasına ciddi kaktı sağlaması bekleniyor. Verdiği kaliteli eğitimin yanı sıra, sosyal ve kültürel yarışmalarda elde ettiği başarılar ile adını dünyaya duyuran Altınbaşak Eğitim Kurumları'na bir yenisi daha eklendi.

Isparta'ya 5 kilometre mesafedeki Sav beldesinde yapılacak olan kompleksin temeli Isparta Valisi Memduh Oğuz tarafında atıldı. 14 bin metrekarelik kapalı alana sahip, içerisinde yüzde havuzu, modern yemekhanesi, konferans salonu ve iki adet spor salonu bulunacak olan kompleksin 16 ayda bitirilmesi hedefleniyor.

Temel atma nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Memduh Oğuz, Isparta'nın gelecekte eğitim ve öğretimde bir marka şehri olacağını belirterek, temeli atılan eğitim kompleksinin bu marka değerinin oluşturulmasına ciddi katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Oğuz, "Bugün daha önce numunelerini gördüğümüz filizlerden birisini daha burada görüyoruz. Niyetimiz bu filizin yeşermesini, büyümesini ve çınar olmasını görmek sağlamaktır. Isparta'yı eğitimde bir marka yapalım diye uğraşıyoruz. Pek çok şeyi marka iddiası ile ön plana çıkarabilirsiniz.

Doğal güzellikleri, tarımdaki gül, ürün, kirazı marka olarak ön plana çıkarmak mümkün. Ancak ben öyle düşünüyorum ki; bugün Isparta'yı marka yapacak olan'eğitimdir' diyorum." dedi.

"ISPARTA EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE BİR MARKA ŞEHİR OLMALIDIR"

Isparta'nın coğrafi konumu itibariyle gelecek bir eğitim şehri, bir marka şehri olacağının altını çizen Oğuz, dünyanın en iyi okullarından daha iyisinin Isparta'da olduğunu vurguladı. Oğuz, "Yapılan eğitim kurumları ve temeli atılan bu yeni eğitim kompleksi bize gösteriyor ki, Isparta eğitim ve öğretimde bir marka şehir olmalıdır. Şehrinde, bölgesinde hatta dünyada iddialı olmalıdır." diye konuştu.

Altınbaşak Eğitim Kurumları'nda ki imkanların dünyanın en ileri okulların seviyesinden daha yukarıda olduğunu gördüğünü ifade eden Oğuz, Isparta'nın gelecekte üniversiteler şehri olacağını, bugün eğitim kompleksinin temelini atan hayırseverlerin yarın bu üniversitelerin temellerini atacağını kaydetti. Oğuz, eğitim kurumlarında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

"BİR ÜLKENİN DÜNYAYA İLİŞKİN İDDİASI EĞİTİMLE GERÇEKLEŞİYOR"

Törene katılan AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt da Ispartalıların bir araya gelerek genç nesiller için, ülke istikbali için böyle bir eğitim kurumunun temelini atmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bir insanın, bir ülkenin dünyaya ilişkin iddiasının eğitimle gerçekleştiğini belirten Kurt, bu konuda özel hassasiyeti gayreti olan insanların eğitim kurumlarını meydana getirdiğini ifade eden Kurt, bunlardan birisinin de Altınbaşak Eğitim Kurumları olduğunu belirtti.

Yapılacak olan kompleks sayesinde bu kurumlara bir yenisinin daha eklendiğini kaydeden Kurt, bu eğitim kurumlarına destek veren binlerce insanının yeni okulların, üniversitelerin temellerini atacağına inandığını anlattı. Türkiye'de hatta bütün dünyada insanının gelişimi için eğitimin önemli bir gayret olduğuna değinen Kurt, oluşturulan eğitim müesseselerinin sadece ders anlamında değil sportif ve kültürel anlamda da Isparta'da ve Türkiye'de dereceler yapan öğrencilerin yetiştiğini dile getirdi.

Sav Belde Başkanı Mustafa Şahin de böyle bir eğitim kompleksinin kasabalarında yapılmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Özel okulların elde ettiği başarıların dünyaya malolduğunu ifade eden Şahin, temeli atılan bu okuldan da dünya şampiyonlarının çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Şahin, genç nesli bu tür eğitim kurumları ile geleceğe hazırlayan ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan hayırseverlere de ayrıca teşekkür ettiğini anlattı. Program sonunda eğitim kurumlarının yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.