Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bölge seçmelerine 12 projeyle müracaat etti.

Isparta'da geçmiş yıllarda hazırladığı projelerde uluslararası alanda birçok derece elde ederek önemli başarılara imza atan Altınbaşak Eğitim Kurumları bu yıl da katılacağı proje yarışmalarına iddialı hazırlandı.

Altınbaşaklı öğrencilerin hazırladığı bir birinden ilginç projeler arasında Isparta ekonomisine ciddi katkı sağlayacak, günlük yaşamı kolaylaştıracak çalışmalar de yar alıyor.    

 Öğrencilerin TÜBİTAK'a sunduğu projeler arasında; yağ gülünün posasının tarımdaki verimliliği arttırmasına yönelik konu, çam kozalağı yardımıyla yoğurt fermantasyonun sağlanması ve raf ömrünün uzatılması, kablosuz internetin elektromanyetik alanının kan kanseri hücre serisinde hücre sayısı canlılığı üzerindeki etkileri gibi araştırmalar yer aldı.

Öğrencilerin hazırladığı çevreci projeler de dikkat çekti. Pazar atıklarının silolanıp yem olarak kullanım olanaklarının araştırılmasına ilişkin proje hazırlayan öğrenciler, ev aletlerinin yaydığı elektromanyetik alanın bitkilerde ki kök ve gövde uzunluğuna etkisi üzerine de bir çalışma yaptı.

Okul Müdürü Vahit Çiftçi, proje çalışmaları için öğrencileri teşvik ettiklerini, danışman öğretmenleri vasıtasıyla proje yapan öğrencilere yardımcı olduklarını söyledi. Çiftçi, amaçlarının Isparta'nın adını proje alanında duyurmak olduğunu belirtti.