Her yıl katıldığı yarışmalardan derece ile dönen ve Isparta’nın adını duyuran Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu ve Anadolu Öğretmen Lisesi yeni çalışmalar yapmaktadır.

Bunun için  Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu ve Anadolu Öğretmen Lisesi’nde 9. Sınıf öğrencileri arası proje yarışması yapıldı. 

Bu yarışmayla, öğrencilerin kendi kendine öğrenme,  mevcut bilgi havuzundan gereken bilgiyi elde edinme,  jüri önünde savunma  yapan,  kendine güvenen , kariyer hedefi olan disiplinli genç bireyler yetiştirilmesi amaçlanmıştır.

Genç beyinleri  düşünmeye gözlem yapmaya merak etmeye merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 49 projeyle katılan öğrenciler biyoloji ,fizik,kimya, sosyoloji ve coğrafya alanlarında yaptıkları çalışmalarını jüri üyelerine sundular. Yapılan değerlendirmelerde dereceye giren projeler ödüllendirilmiştir.

Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları Proje Danışmanı Fizik Zümre Başkanı Osman MUTLU, yaz döneminde yaptıkları çalışma programı çerçevesinde çalışmalara devam ettiklerini ve özellikle TÜBİTAK’a ciddi anlamda proje çalışmaları gönderdiklerini ifade etti.