Özel Altınbaşak Eğitim Kurumlan, TÜBİTAK Projeleri'ne her yıl olduğu gibi bu yıl da ciddi bir şekilde hazırlanıyor. Öğrencilerin hazırladığı projelerin ön değerlendirmesi okulda yapıldıktan sonra TÜBİTAK Antalya Bölge Müdürlüğü'ne sunulacak.
 
Her yıl katıldığı yarışmalardan dereceyle dönen Altınbaşak Liseleri, bu yıl TÜBİTAK'a 20 proje sunmayı hedefliyor. Şu ana kadar öğrencilerden okul içi değerlendirme için 49 proje sunuldu. Özel Altınbaşak Liseleri Müdürü Vahit Çiftçi, TÜBİTAK'a hazırlık için 9.sınıf Öğrenciler arasında yarışma yapıldığını söyledi.
 
Çiftçi, "Bu yarışmayla, öğrencilerin kendi kendine öğrenme, mevcut bilgi havuzundan gereken bilgiyi elde edinme, jüri önünde savunma yapan, kendine güvenen, kariyer hedefi olan disiplinli genç bireyler yetiştirilmesi amaçlanmıştır" diye bilgi verdi. Genç beyinlerin düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya biyoloji, fizik, kimya, sosyoloji ve coğrafya alanında 49 proje sunuldu. Dereceye giren projeler okul yönetimince ödüllendirildi. Projeler TÜBİTAK bölge yarışmaları için Antalya'ya gönderilecek.