Isparta'da Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin ismini taşıyan okula altyapısı eksik olduğu gerekçesiyle yeni bina yapılacak.
Isparta Valisi Memduh Oğuz, okullara yönelik yaptığı ziyaretler kapsamında Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, sorunları yerinde inceledi.
Sınıflara girip, ders dinleyen Oğuz, okulda zeki, çalışkan ve gayretli öğrencilerin bulunduğunu belirterek, okuldaki tek sıkıntının binanın yeterli olmaması ve altyapısının eksik kalması olarak değerlendirdi. Sınıfların dar olduğunu ve bundan dolayı havasız kaldığını, girişten itibaren merdivenlerde, koridorlarda eksikliklerin bulunduğunu aktaran Oğuz, ''Bu çocuklarımız bununla yetinmemeliler'' dedi.
Ayrıca okulun Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın ismini taşıdığını belirten Oğuz, ''Devlet-vatandaş işbirliğiyle hayırsever bir vatandaşımızın da katkısıyla yeni bir okul yapacağız. Hem Zübeyde Hanım'a layık hem de ilimize layık bir okul inşa edeceğiz'' diye konuştu.
Okul Müdürü Ömer Özdemir de, okulun çok amaçlı salonunun olmadığını ve bundan dolayı da sosyal aktivitelere katılamadıklarını kaydetti.