TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında BDP tarafından verilen gensoru önergesinin görüşülmesinde MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, partisi adına bir konuşma yaptı. Her zaman "önce ülkem" dediklerini vurgulayan MHP Isparta Milletvekili Korkmaz, MHP'nin gensoruya ret oyu kullanacağını ve şer girişimlere izin vermeyeceğini söyledi. Korkmaz, "Gün, kısır çekişmeler günü değildir" diye konuştu. 
 
Kck'nın akşamdan sabaha ortaya çıkmadığını kaydeden Korkmaz, "Devletin bütünlüğüne meydan okuyor ve siz de bunu görüyordunuz. Yıllarca Kck'nın varlığına ve faaliyetlerine seyirci kaldınız. Bölgede paralel devlet kurulması girişimlerini görmezden geldiniz. Şimdi aklınız başınıza yeni mi geldi?" diye sordu. 
 
Korkmaz, AK Parti döneminde şehit sayısının arttığını savunarak, "Bir de Habur görüntüleri var ki, hem Beşir Atalay hem de İdris Naim Şahin bunu ezikliğini hayatları boyunca taşıyacaklardır" dedi. 
"Şahin'in kafasının karışık olduğunu" savunan MHP'li Korkmaz, "Ne dediği belli değil. Bir sürü laf kalabalığı. Bir saat konuşup hiç bir şey söylemiyor" diye konuştu. Korkmaz, "Göreve geldiğinizden beri kırdığınız potlar tahammül sınırlarını aştı. ya görevinizi ciddiyetle yapın ya da komedi dükkanınızı başka yerde açın" dedi. 
 
Korkmaz, Hükümeti ve İçişleri Bakanlığından terör örgütü ve Kck'ya yönelik operasyonlara hız kesmeden netice alıncaya kadar devam etmesini beklediklerini ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.