Atatürk Kütüphanesi   açılışı ve Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümü etkinliği düzenleyen  IV. Noter Mustafa Kemal Pınar, başlattığı kitap bağışı kampanyası ile kısa sürede oluşturduğu Atatürk Kütüphanesi’nin açılışını yazar ve şairler,kitap bağışçıları ve dostlarıyla birlikte gerçekleştirdi.

Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümü ile aynı tarihte birleştirilen açılış törenine ,İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Resul Taştan,Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkan Yardımcısı Ahmet Demir,CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Ömer Konuk,Göller Bölgesi Yazar ve Şairler Derneği Başkanı Melahat Özçoban,Isparta 8. Noteri Nesrin Üçgül,5. Noteri Mualla Dikmen,2. Noteri Şerafettin Sevindik,Bucak 2.Noteri Meltem Bayındır,Kanal 15 program  yapımcısı Abbas Şenel,Şairler Gülser Hünük,Zeki Çelik,Hacer Özen ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yoğun ilgi gözlendi.Köy Enstitülü bir babanın evladı olduğu kaydedilen Mustafa Kemal Pınar tarafından düzenlenen  etkinlik kapsamında,İvriz Köy Enstitüsü  mezunu babası Mehmet Pınar’ı mezarı başında anma ile başlayan program daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan noterlik binasında  konuklara yemek ikramı ile devam etti.
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açış konuşması  yapan  Noter Pınar tarafından,Atatürk Kütüphanesinin açılışına emek ve destek vererek kitap bağışında bulunan katılımcılara birer teşekkür belgesi takdim edildi.Konuklar arasında bulunan yazar Dr. Sadık Özen Köy Enstitüleri girişimini ilk başlatan Mustafa Necati Bey hakkında bir sunum gerçekleştirirken,şair ve yazarlar  da günün  anlam ve önemini vurgulayan eserlerinden  örnekler sundular.Şair Müjgan Yıldızan’ın sunumları yaptığı programda Kütüphane Kurucusu  Pınar ,kütüphanenin kuruluş amaç ve önemine ilişkin  yaptığı konuşmasında kısaca şu sözlere yer verdi:’’Saygı değer konuklar,Atatürk Kütüphanesi açılışı ve Köy Enstitüleri’nin anısına olan  etkinliğimize katılımınızdan dolayı hepinize saygılarımı sunarım,hoş geldiniz.Milli egemenlik haftası içindeyiz,Milli Egemenlik Haftanız kutlu olsun.

Türk devlet adamları arasında büyük yeri olan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan millet için yapmış olduğu değerli mücadelelerini yakından tanımak ve tanıtmak amacıyla Atatürk Kütüphanemizi kurmuş bulunuyoruz.Büyük önderimize duymuş olduğum saygı ve sevgiden dolayı duygularımı sizlerle paylaşmak istedim.Bu kütüphaneyi kurmaktaki amacım sizlerle birlikte Atatürk’ü yaşamak ve yaşatmaktır.Atatürk’ün devrimlerini,inkılaplarını ve değerli hizmetlerini kütüphanemiz sayesinde sizlerle paylaşmak istiyorum.Geçmiş tarihimizi gündeme getirmek ve yaşatmak için saygılı olmak,belleğimizde korumak için de ilkelerimize sahip çıkmamız gerekir.

Büyük insan Atatürk’ü gençlerimize tanıtmak ve yaşatmak bizlere düşer. Atatürk’e ait bilgileri okuyucularla buluşturmak,okuma alışkanlığı sağlamak ve yapılacak etkinliklerde Cumhuriyetimizin kuruluşunu çeşitli konularda ele almak,şiir ve yazılarla Atatürk’ü anlamak gerekir.Bu Yüzden yapılacak etkinliklerde sizleri de aramızda görmek isteriz.Atatürk konulu eserleri bir araya getirerek,ilmi araştırma ve inceleme yapılmasını sağlamak için çalışmalarımız devam edecektir.Bu çalışmalarımızda yakın ilgi gösterip,kitap bağışlarıyla destek veren gönül dostlarıma teşekkür ederim.

Ayrıca, Başöğretmen Atatürk’ümüz,şehitlerimiz ve terörle savaşıp şehit düşen Mehmetçiklerimizi saygıyla anıyor,Allah’tan rahmet diliyoruz.İnşaallah kütüphanemiz tüm işyerlerine,evlere,nerede bir kitap bulunuyorsa oralara örnek olur,bu nedenle Atatürk’ümüzü ve ilkelerini yaşatmış oluruz.Kitap bağışlarınız bize destek verecek,sizinle bu ortak çalışmamızda bir hatıranız olarak okuyucu ile buluşacaktır.Okumak yaşamaktır.Kitap okumak insanı okumaktır,çalışmalarımız arasında sosyal etkinlikler,konferanslar ve geziler de olacaktır.Kütüphanemize katılan değerli konuklara,emeği geçenlere,bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.’’ Günün anısı toplu fotoğraf çekiminin ardından,Atatürk Kütüphanesi açılış kurdelesi konuklarla hep  birlikte kesildi ve kitap bağışlarının artarak devam etmesi temennisinde bulunularak tören sona erdi.Elif AKGÜL