Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde düzenlen toplantıda KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Hızlı Destek programı kapsamında küçük ve mikro işletmelere verilen faizsiz kredi desteğinden yararlanma koşullarını anlattı. Katılımın yoğun olduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, şartları tutan her esnaf ve sanatkarı bu destekten yararlandırma amacında olduklarını söyledi. 

Uzman Dr. Ali Can Demirel Şehir Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı Uzman Dr. Ali Can Demirel Şehir Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı


ESNAFIMIZIN DESTEKTEN 
YARARLANMASINI İSTİYORUZ

Başkan Tural “KOSGEB tarafından genç ve kadın istihdamı sağlayan işletmeler için 100 bin TL faizsiz kredi imkanı sunuluyor. Biz de Esnaf Odaları Birliği olarak küçük ve makro işletmelere verilen bu destekten ilimizde şartları taşıyan esnafımızın yararlanması için harekete geçerek odalarımıza konuyla ilgili genelge göndermek ayrıca duyuru yapmak suretiyle esnafımızı destekten yararlanmaya çağırdık. Bu süreçte KOSGEB ile sürdürdüğümüz işbirliği kapsamında bugün de KOSGEB İl Müdürümüz Yurdun Yıldırım’ı Birliğimize davet ettik. Kendileri  HIZLI DESTEK programının ayrıntılarına ilişkin  sizlere bilgi verecek.

Amacımız ilimizde gerekli şartları taşıyan her esnaf ve sanatkarımızın bu destekten yararlanmasıdır. Bu destek kapsamında  işletmeler, desteği aldıktan sonra 24 aya boyunca ödemeye yapmayacak. Sonraki 24 ayda eşit taksitlerle faizsiz ve komisyonsuz olarak KOSGEB’e ödeme yapacak. Diğer yandan genç, yeni mezun ve kadın istihdamıyla da işsizliğe çözüm olmada bir tuğla da sizler koymuş olacaksınız” dedi.


ISPARTA’DA EN AZ 300 İŞLETMENİN  
YARARLANMASINI HEDEFLİYORUZ

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, hızlı destek programına ilişkin sunum gerçekleştirdi. 31 Aralık 2021 tarihi itibariyle yeni destek paketinin hayata geçtiğini kaydeden Yıldırım, destek için son başvuru tarihinin 31 Mart, başvurusuna geçici onay verilen işletmelerin istihdam edilen personel için son olarak 25 Mayıs 2022 tarihinde ödeme talebi yapabileceğini iletti. Kovid 19’dan olumsuz etkilenen sektörlerde hem istihdamı koruma hem istihdam sağlama amacı taşıdıklarını vurgulayan Yıldırım “Bu kapsamda Türkiye genelinde 45 bin işletmenin başvuru yapmasını,  75 bin kişinin de istihdam edilmesini hedefliyoruz.  I

sparta’da en az 300 işletmenin bu destekten yararlanmasını hedefliyoruz. Mevcut istihdamı korumak ve yeni istihdam şartıyla şartları sağlayan her bir personel için 100 bin TL destek verilecek. Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler 5 personele kadara destek alabilecek. İşletme sahibi veya alınan personel kadın ise 10 bin TL artı destek verilecek. 2021 kasım ayında işletmede çalışmayan personel yeni kabul edilecek.

Destek alacak işletmelerin 2019 yılında asgari 75 bin TL net satış hasılatı elde etmiş olması gerekiyor. İstihdam edilecek personel iki yıllık ve üstü üniversite mezunu ya da meslek veya teknik lise mezunu 1981 ve sonrası doğma şartı aranıyor. Bu kriterleri taşıyan işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresinden başvuru yapabilecektir. İstihdam edilen personelin en az 12 ay çalıştırılması gerekiyor” diye konuştu. 


Bilgilendirme toplantısı katılımcıların sorularına  KOSGEB il Müdürü Yıldırım tarafından verilen cevaplarla son buldu.  Birlik Başkanı Tural, verimli geçen toplantıda verdiği bilgilerden dolayı Yıldırım’a teşekkür etti.