Örgütlerin en çok üniversite öğrencilerini hedef aldığına dikkat çeken broşürlerde, hayatında önemli değişiklikler yaşayan öğrencilerin terör örgütü ve uyuşturucu kaçakçılarına karşı dikkatli olması isteniyor.

    Broşürde öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, üniversite ortamında değişik sosyal, ekonomik ve kültürel grupların bir araya geldiğini belirtiyor.

    Bilgi toplumunun temel taşının sosyal sorumluluk duygusu içerisinde değişmeyi ve gelişmeyi isteyen, tartışan ve üreten bireylerden oluştuğuna dikkat çeken Genel Müdürlük, bu değişim döneminde doğru kişi ve gruplarla arkadaşlık kurulması tavsiyesinde bulunuyor.

  Değişimle başlayan psikolojik ve sosyolojik süreçte terör örgütlerinin ve uyuşturucu kaçakçılarının insani duyguları istismar edebileceğini vurgulayan Isparta Emniyet Müdürü A. Kemal Seyhan, ayakta kalmaya çalışan zararlı oluşumların eleman temininde gençleri seçtiğini söyledi.

    Yakalanan birçok zararlı oluşum mensubunun bu faaliyetlere gençlik döneminde kapıldığını aktaran Seyhan, "Bu dönemi sağlıklı bir şekilde geçirebilmenin en iyi yolu, tutum ve davranışlarınızdaki değişimlerin kendi iradenizle olup olmadığını kontrol etmektir.

    Örgütler içlerine katmayı planladıkları öğrencinin aile yapısı, zaafları, arkadaşları ve gelir düzeyi hakkında bilgi toplar. İnsan psikolojisi ve propaganda teknikleriyle donanmış militanları vasıtasıyla sinema, tiyatro, konser daveti, parti ve eğlencelerle öğrenciyle sıcak diyaloga geçer.

    İradesi zayıflayan öğrenciler, gruptan dışlanmak ve gruba ihanet etmek şeklindeki tehditler suretiyle bireysel ve toplumsal eylemlere zorlanır." dedi. İllegal oluşumlara giren gençlerin daha sonra çeşitli şekillerde korkutularak örgüt içinde kalmasının sağlandığını bildiren Seyhan, bu oluşumlara, onların zararlı fikir ve eylemlerine alet olmak istemeyen gençlerin kendi geleceğine ve ülkesine sahip çıkmasını istedi.

Gulses