AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Ve Eğitim Merkezi)’in Isparta açılması o kadar önemli ki, inanın bana göre bütün hizmetlerin başında geliyor.

Bu konuda daha önceden SDÜ’nün ve Kamu Hastaneleri Birliği’nin çalışmaları oldu. Ancak süreç uzadı ve sonuç ortada yok. Son olarak Emniyet Müdürlüğü bu konuda Sayın Vali Vahdettin Özkan’ın destekleri ve Sağlık İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde bir çalışma başlattı.

Acil olarak AMATEM’in Isparta’ya açılması gerekiyor. Isparta öğrenci kenti. Binlerce insanımız uyuşturucu veya başka bir maddeye bağımlı olabiliyor. Allah kimseye göstermesin. Bu bağımlılığın tedavisinin yapıldığı en yakın yer Antalya. Antalya’da hemen tedaviye başlanamıyor, randevu ile çalışılıyor. Ayrıca maliyetler yüksek. Dolayısıyla tedavi çok ama çok büyük zorluklar içeriyor.

Isparta’da AMATEM’in kurulması demek, uyuşturucu veya madde bağımlısı gençlerin, insanların daha kolay ve maliyetsiz tedavi olmaları, binlerce insanımızın kurtulması demek.

Bu konuda Sayın Valimize, Emniyet Müdürümüze, Sağlık İl Müdürümüze ve herkese büyük görevler düşüyor. Destek verilmeli ve zaman geçirilmeden açılmalı.