Siyonist İsrail Yine Gözünü Mescid-i Aksa’ ya dikti!

İşgal edildiği tarihten bu yana onlarca saldırıya maruz kalan, yakılan, altı oyulan, bir bölümü yıkılan ve çevresi boşaltılan Mescid-i Aksa camii bu kez büyük bir baskınla karşı karşıyadır. İşgalci İsrail ordusu, Mescid-i Aksa’yı ablukaya almış ve kapılarını kilitlemiştir. Yahudiler "Yom Kippur" bayramı dolayısıyla Aksa'ya baskın düzenlemeyi planlamaktadırlar. Siyonist ordusunun ve işgalci polis gücünün tüm engellemelerine rağmen canlarını ortaya koyarak direnen ve Mescid-i Aksa'da nöbete duran binlerce Kudüslü kardeşlerimiz, işgalcilerle çatışma içindedir.

Geçtiğimiz günlerde geç saatlerde başlayan ve hala devam eden saldırılar oldukça tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Olaylar İslam ümmetinin yüreğini kanatmaya devam etmektedir. İçlerinde direniş önderlerinin de bulunduğu birçok kişinin yaralandığı çatışmalarda, çok sayıda kardeşimiz da tutuklanmıştır. Siyonistler bu kuşatmayla Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine Süleyman mabedini inşa etmeye giden yolu açmayı hedeflemektedirler.

Mescid-i Aksa'daki kuşatmanın Amerika'da yapılan üçlü zirvenin hemen ardından başlaması olayın uluslararası bir tezgâhın bir parçası olduğunu bizlere göstermiştir. Siyonist İsrail bu saldırılarıyla kimden güç ve cesaret aldığını bir kez daha belli etmiştir.

Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak bütün dünyanın gözleri önünde dinimizin kutsal mekânlarından biri olan Mescid-i Aksa’ya karşı girişilen bu menfur saldırıyı büyük bir gözü dönmüşlük olarak değerlendiriyoruz. Ve bütün İslam ümmetini İslam’ın ilk kıblegahı olan Mescid’i Aksayı savunmaya ve Mescidi Aksa’yı canları pahasına koruyan Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya çağırıyoruz. Bu açıklamamız vesilesiyle Mescid-i Aksa'ya olan bağlılığımızı bir kez daha haykırıyor ve mücahit Filistin’li kardeşlerimizi tüm yüreğimizle destekliyoruz.

Mescidi Aksa bilindiği üzere Müslümanların ilk kıblesi ve harem mescidlerin üçüncüsüdür. Allah Resulü’nün miraca çıktığı yerdir. Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de Mescidi Aksa'dan adıyla söz etmekte ve bu mescidin etrafının mübarek kılındığını bildirmektedir. Bu konuda İsra suresinin birinci ayetinde şöyle buyurulmaktadır: "Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa'ya yürütenin şanı pek yücedir. Şüphesiz o duyandır, görendir."

Mescid-i Aksa, bize öncelikle Rabb’imizin sonra Hz. Peygamberin, Hz Ömer’in ve “Üçüncü harem düşmanın elinde iken bana uyumak yaraşır mı" diyen Selahattin-i Eyyubi’nin emanetidir. Mescid-i Aksa bize Siyonistlerin korkulu rüyası olan Sultan Abdulhamit’in ve çağımızın Abdulhamit’i olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın emanetidir. Bu emanete hakkıyla sahip çıkmak ise bütün Müslümanların görevidir. Bu mescide herhangi bir zarar gelmesi halinde bundan sadece Filistinli Müslümanlar değil bütün dünya Müslümanları sorumlu olacaklardır.

Mescid-i Aksa ümmetinin ortak mirasıdır. Bu mirası korumak ve Siyonistlerin kirli planlarına karşı çıkmak bütün Müslüman ülkelerin boynunun borcudur. Ancak bu mirasa sahip çıkmak en fazla İslam ümmetinin hamisi konumunda bulunan Türkiye’ye yakışır. Biz Filistin’i 400 sene yönetmiş olan bir milletiz ve Filistin’in tapuları hala Türkiye’nin elindedir. Filistin’in tapusu bizdeyse, meseleye öncelikle bizim sahip çıkarak ciddi bir adım atmamız dini ve tarihi görevimizdir. Bu kuşatma tam da bizim Camiler ve din görevlileri haftasını kutladığımız bir döneme denk gelmiştir. Unutmayalım ki bugün Mescid-i Aksa’ya sahip çıkamazsak, yarın Sultanahmet’i, Selimiye’yi de koruyamayız. Nitekim İstanbul’un Fethi’nin sembolü olan Ayasofya hala ibadete kapalıdır. İçerisinde Allah’ın kelamı yankılanması gereken bu mabet, bugün müze olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Gün mücadele günüdür. Gün, Mescid-i Aksa’nın bükük olan boynunu, ayağa kaldırma günüdür. Gün Mescid-i Aksa’yı kurtarma günüdür. Mescid-i Aksa İslam ümmetinin en büyük imtihanlarından biridir. Bu imtihandan alnımızın akıyla çıkmamız gerekmektedir. Filistinli kardeşlerimizin çektikleri acılar bizim acılarımız, onların feryatları, akan gözyaşları bizim gözyaşlarımızdır. İşgal yönetiminin Mescid-i Aksa üzerinde hiçbir hakkı yoktur. Aksa, sadece Müslümanlarındır. Buna karar veren de âlemlerin Rabbi olan Allah’tır.

Anadolu Gençlik Derneği olarak İsrail ordusunun Mescidi Aksa baskınını ve sonrasında yaşananları tekrar lanetliyor, ablukanın bir an önce son bulmasını istiyoruz. Başta D-8 ve İslam Konferansı Örgütü olmak üzere tüm uluslararası kamuoyunu göreve davet ediyoruz. Mescid-i Aksa'mızı yıkmaya çalışan Siyonistler ve onların uluslararası destekçileri çok iyi bilmeliler ki, Mescid-i Aksa bizim onurumuzdur, bizler var olduğumuz müddetçe Mescid-i Aksa'mızı yıkmaya başarılı olamayacaklardır.

Bu konuya yerel ve ulusal basın organlarının duyarsız kalmaları bizim için ayrı bir üzüntü kaynağı olup özellikle yerel basınımızdan bu konuyu ele almalarını ve orada vahşeti ortaya sermelerini istiyoruz. 

Isparta Anadolu Gençlik Derneği / İl Başkanı / Ahmet Tahir AKÇİL