Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren Anadolu Kadın ve Aile Derneği Akadder Isparta'da da çalışmalarına başladı. Anadolu Platformu çatısı altında, Anadolu Öğrenci Birliği ve İyilikder'le birlikte çalışan Akadder bir kadın derneği. Bir dönem Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı yapmış olan Havva Saraç şimdi kadın, aile ve mazlumlar için çalışmalarını Isparta Akadder başkanı olarak sürdürüyor. Dün akşam yazar Safiye Çetinkaya, Akadder'in organize ettiği konferansa konuşmacı olarak katıldı ve teknoloji ve medya yoluyla dağılmaya başlayan aileyi anlattı.

Havva Saraç derneğin amacını şu cümlelerle özetledi: Biz "kadın hakları,eziliyoruz, eşitiz" söylemleriyle cinsiyetçi ve karşı cinsi hasım gören bir oluşum değiliz. Allah'u Teala kadını da erkeği de insan olarak yarattı ve "üstünlük ancak takva iledir" buyurdu. Biz kadınlarımızı sokağa çağırıp annesine hasret sahipsiz çocuklar yetişsin istemiyoruz. Eve de hapsetmek değil amacımız. Kadınlar, anneler, kapitalizm zorladığı için çalışmamalı, sevdiği, kendini ifade edebildiği, mutlu oldukları fıtratlarına uygun işlerde çalışmalı ve çocuklarına ayıracakları geniş zamanları olmalı diyoruz.

Modernizm, sekülerizm medya yoluyla aile olarak değil fert olarak mutlu olmanın mümkün olduğunu bizlere telkin etmekte. İslam medeniyeti ise sağlıklı, güçlü ümmet, millet olmanın yolunun sağlam ailelerde maneviyatla yetişen çocuklarla mümkün olduğunu vurgular.

Eğitimli, okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, merhametli, mütevazi, saygılı oğullar ve kızlar yetiştirebilirsek bizi üzen toplumsal sorunlar, olaylar en aza inecek düşüncesindeyiz.

İyilikder Başkanı Ramazan Toker Hocamız ve ekibiyle birlikte kimsesizlerin, yetimlerin yanında olmaya muhacirlerimize ensar olmaya, bu noktada tüm hanım kardeşlerimizi de teşvik etmeye devam edeceğiz.