Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne Ölçüm ve analize akreditasyon verildi.
 
Bundan sonra bir çok analiz ve ölçüm Isparta’da yapılabilecek. Ölçüm ve analizler artık Isparta’da yapılabilecek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı, Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuarı akredite oldu.
 
İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvar 2003 yılından itibaren Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde atık su analiz ve ölçümleri yapılıyor. İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü, laboratuarın TÜRKAK tarafından akredite edilmesiyle, atık su analizleri konusunda bölge illerine de hizmet vereceklerini söyledi.
 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:
 
"Çevre ve Orman il Müdürü Büyükküpçü: "Laboratuarımızda izleme ve kontrol amaçlı olarak KOİ, BOİ, Ph, AKM, Yağ ve Gres, Çözünmüş Oksijen ve Elektriksel iletkenlik parametrelerinin ölçüm işlemleri titizlikle yürütülmektedir.
 
Laboratuarımızda yapılan ölçüm ve analizlerin ulusal ve uluslararası kabul görmüş standartlara uygunluğunun sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında; Müdürlüğümüz Ölçüm ve Analiz Laboratuvan Türkiye Akreditasyon Kurumu tarafından14 Temmuz 2011 tarihinde akredite edilmiştir.
 
Laboratuvarımız bölgemize hizmet verebilecek duruma getirilmiştir."
 
Akreditasyon Sertifikası kapsamında; Ph, Çözünmüş Oksijen, Askıda Katı Madde, Elektriksel İletkenlik parametreleri akredite edilmiştir. Atıksu analizleri konusunda İlimizde ve Bölgemizde Kamu Laboratuarları arasında akredite olan tek Laboratuar olması nedeniyle, Laboratuvarımız bölgemize hizmet verebilecek duruma getirilmiştir."