Anavatan Partisi'nde "Tansu Çiller" tartışması yaşandı.

ANAVATAN Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) dün Genel Başkan Erkan Mumcu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Yaklaşık 5 saat süren MKYK'da Mumcu'nun Çiller'e "cumhurbaşkanlığı adaylığı" götürdüğü iddialarını da beraberinde götüren sürpriz görüşmesi damga vurdu. Mumcu'nun gündeme ilişkin sunuşunun ardından MKYK üyesi, Devlet eski Bakanı Nejat Arseven, "Tansu Hanım'a niye gittiniz ve ne konuştunuz" diye sordu. Edinilen bilgiye göre; Mumcu da İstanbul'da Tansu Çiller'in de bulunduğu bir lokantada yemek yerken Çiller'i fark etmediğini söyledi. Görevli garsonun hatırlatması üzerine Çiller'i fark ettiğini, selam verdiğini anlatan Mumcu, Çiller'in de "eşinizle kahve içmeye beklerim" dediğini, ziyaretin bunun üzerine gerçekleştiğini dile getirdi. Mumcu, Çiller'e cumhurbaşkanlığı adaylığı teklifinde bulunmadığını vurgularken, toplam 21 milletvekili olan birinin böyle bir teklifde bulunmasının alay etme olacağını dile getirdiği öğrenildi. Mumcu, siyasetteki birleşme ve ittifak haberlerini de ANAVATAN amblemsiz bir oy pusulasının olmayacağını söyleyerek yalanladı.

ISPARTA'DAN MİLLETVEKİLİ YAPAYIM, ÇEKİL
MKYK'da atmosfer zaman zaman ısınırken Arseven, partinin kötü yönetildiğini, temsil sorunu bulunduğunu iddia etti. Mumcu'ya inandırıcılık sorununu aşamadığı suçlamasında bulunan Arseven, "Siyaseti sadece seçilip geldiği AKP'ye hakaret ve altında çalıştığı sayın Başbakan'a hakaret olarak gören bir yönetim tarzı rahmetli Özal'ın kurduğu ANAVATAN'ın tarzı olamaz" dedi.

İddialara göre Arseven, "Bugün itibariyle istifa edin. Partiyi genel başkan olarak ben seçime sokarsam partinin her hangi bir baraj sorunu yaşamadan bbarajın üstünde çok oy alabilecek. Sizi de Isparta'dan milletvekili yaparım" dedi.

DYP İLE FARK YÜZDE 1.5'E İNDİ
Mumcu tepkisini "Hesaplaşma mı bu" sözleriyle ortaya koyarken, ANAVATAN'ı iyi günlerin beklediğini anlattı. Partinin Danıştay'da süren hazine yardımı mücadelesine dikkat çekti. Mumcu'nun MKYK'da bazı çevrelerin DYP'yi AKP'ye alternatif gibi sunduklarını, iki parti arasındaki puanın yüzde 1.5'a indiğini belirtirken, DYP'den umutlarını kesen çevrelerin kendilerine yöneleceğini kurul üyelerine anlattı. MKYK'da üyelerden eski Bayındırlık Bakanı Cengiz Altınkaya'nın partinin dibe vurduğunu söylediği iddia edilirken, yine MKYK üyesi Hüseyin Koçabıyık'ın anketlerde partinin durumuna ilişkin bilgi verirken bir üyenin masaya yumruk vurarak toplantıdan çıktığı iddia edildi.

(ANKA) (Ankara Haber Ajansı)