Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kar yağışı ile birlikte Acil Eylem Planı çerçevesinde mücadele çalışmalarının gerçekleştirildiğini söyledi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı Isparta’da belediye karla mücadele çalışmalarını 47 iş makinesi ve aracın yanı sıra 280 personel ile sürdürüyor.

Isparta’da 10 Şubat 2015 Salı günü saat 18.00’den itibaren yoğun bir şekilde başlayan ve özellikle Dere, Yenice, Işıkkent, Batıkent, Hızırbey ve Binbirevler Mahallesi’nde etkili olan, 11 Şubat 2015 Çarşamba günü saat 05.15’e kadar 30-35 cm’ye ulaşan karla, mücadele çalışmaları gerçekleştirildi. Üst mahallelerde 30-35 cm’ye ulaşan ve şehir merkezi ile aşağı mahallelerde ise 10-20 cm arasındaki kar yağışına karşın belediye yağışla birlikte yol açma çalışmalarına başladı.

Kar yağışının başladığı andan sabah saatlerine kadar aralıksız devam eden yağışlara ilk etapta Fen İşleri Müdürlüğü 37 iş makinesi ve 80 personelle müdahale etti. Isparta Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında A Planı çerçevesinde ilk olarak ana arterler, otobüs güzergahları, hastane ve okullara ulaşım ile sosyal tesis ulaşımları trafiğe açık hale getirildi. 

Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı ilimizde Isparta Belediyesi günün ilk ışıkları ile birlikte kar kürüme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda B Planına geçilirken, plan kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 37 iş makinesi ve 100 personel, Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü 50 personel, Temizlik İşleri Müdürlüğü 1 iş makinesi, 3 araç ve 65 personel, Park ve Bahçeler Müdürlüğü de 2 iş makinesi 4 araç ve 65 personel ile kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında ara sokaklarda kar kürüme çalışmaları, kaldırım temizlikleri ve yoğun yağış sonrasında ağaçlarda oluşan kar birikintilerinin temizlenmesi çalışmaları gerçekleştiriliyor. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, meteorolojik uyarılar karşısında belediye olarak alarm durumuna geçtiklerini ve yağışla birlikte 44 mahallede mücadele çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Çalışmaların Acil Eylem Planı çerçevesinde planlı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Günaydın, tüm ana arterlerin açık tutulduğunu, ara sokaklarda, kaldırımlarda ve kar biriken ağaçlardaki temizliklerin de gün boyu devam ettiğini belirtti. Günaydın, “Hastanelerimiz, okul yollarımız başta olmak üzere hiçbir yolumuz kapalı kalmadı” dedi.