Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, kestane başta olmak üzere Isparta'daki anıt ağaçlara tabiat koruma tescili yapacaklarını açıkladı.

AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi ve Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir'in gündeme getirdiği kestane ağaçları katliamı sonrasında ilgili kurumlar harekete geçti. Merkezi Burdur'da bulunan Tabiatı Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Isparta'daki kestane ağaçlarına anıt ağaç tescili için çalışma başlattı.

Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, SDÜ Orman Fakültesi'nden bir bilim kurulu oluşturduklarını söyledi. SDÜ'deki bazı hocaların 2000'li yılların başında kestane ağaçlarıyla ilgili akademik makale  çalışması yaptığını belirten Yılmaztürk, "bu çalışmayı da baz alarak Isparta'daki anıt ağaçlar için bir bilimsel çalışma başlattı. Bilim Kurulu tarafından hazırlanacak rapor doğrultusunda Milli Parklar Bölge Müdürlüğü olarak Isparta'daki anıt ağaçların tescili ile ilgili yazımızı hazırlayacak. Tabiat tescili konusunda yetkili makam Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Dosya bakanlığı iletildikten sonra kestane başta olmak üzere anıt ağaçların tabiat koruma tescili yapılacak" diye bilgi verdi.