AK Parti Belediye Meclis Üyesi Canan Aydın, Isparta 'nın tarihi ve kültürünü yansıtan başta Damgacı Sokak olmak üzere birkaç caddenin koruma altına alınması yönünde Belediye 'yi göreve davet etti. Belediye Başkanı Günaydın da talebi olumlu karşıladı ama konunun tarafı olan Antalya Anıtlar Kurulu'ndan bu konuda yazılı talep gelmesi gerektiğini bildirdi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve El Ele Derneği Sosyal Yardımlaşma Başkanı Canan Aydın, dünkü Belediye Meclis toplantısında Isparta’nın tarihi izleri bulunan bazı sokakların koruma altına alınması yönünde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a öneride bulundu. Aydın. "Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 21.10.2013 tarih ve 1350 sayılı kararıyla tarihi sit alanları Üzüm Pazarı kentsel sit alanı ve korunması gereken sokaklar kentsel sit alanı olarak tek çatı altında birleştirilmiştir. Kentsel sit alanı içerisinde kalan Damgacı Sokak, tabakhane. Menden, İrfan ve Mühürcü sokaklar ile Doğancı çıkmazına ilişkin sokak sağlıklaştırmalarına yönelik çözüm önerileri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Isparta Belediye Başkanlığı arasında bir protokol bulunması halinde ilimizde bulunan yakın geçmişimize ait değerlerin korunması ve yaşatılması ve böylece gelecek nesillere aktanlması açısından önemli olacağını düşünüyorum.

BELEDİYE BÜNYESİNDE KONU ACİLEN ELE ALINMALI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Isparta Belediye Başkanlığı arasında yapılacak olan olası protokol ile kentsel sit alanındaki yerlerdeki yeşil alan gibi öğelerin düzenlenmesi, sokak döşemesi, kent mobilyası, aydınlatma elemanları gibi projelerin hazırlanmasını öngörüyorum. Bu çalışmanın ilk etapta başlaması gereken yer olarak Damgacı Sokak olduğunu söyleyebilirim. Çünkü bu sokakta 4 tarihi evde şuanda aktif olarak faaliyet gösterilmekte. Bunlardan ikisi bir sivil toplum kumlusu tarafından kullanılmaktadır. Bu nedenle Belediye bünyesinde konunun acilen ele alınması ve tarihi değerlerimize sahip çıkılması adına bir çalışma başlatılmasını talep ediyorum" dedi.

ŞAŞIRMAYIN AMA AKSİ BİR CEVAP DA GELEBİLİR!

Belediye Başkanı Günaydın da "Bu konuyla ilgili bir yardımı ve talebi biz de arzu ederiz. Ama bizim teklifimizden ziyade Anıtlar Kulu’nun böyle bir protokole ihtiyacı olduğunu bize bir yazıyla yazmalarını arzu ederiz. Bunu yazarlar ondan sonra bu konuya el atarız. Tabi Anıtlar Kurulu'ndan size biz Türkiye'nin en yetkili kurumuyuz böyle bir yazı yazmayız diye de bir cevap gelebilir. Bu teklife karşı da hem bizim belediyemizden de istekleri vardır. Onları da karşılıklı konuşma fırsatı buluruz. İyi olur" diyerek sitemini ve isteğini ortaya koydu.