AK Parti Isparta milletvekili adayı Suat Kolukırık, ''Tüm anket sonuçlarının Ak Parti iktidarını gösteriyor olmasını hazmedemeyen çevreler her türlü işbirliği yapmaktan çekinmemekte, BDP, CHP ve MHP kol kola, AK Parti ve istikrar düşmanlığı yapmaktadırlar'' dedi.
Doç. Dr. Kolukırık, yaptığı açıklamada, 12 Haziran seçimleri öncesi muhalefet partilerinin takınmış olduğu eleştirilerin, temelsiz ve demokratik olmadığını savundu.
Gerçekçi olmayan seçim vaatlerinin millet tarafından reddedildiğini anlayan muhalefet partilerinin, yalnızca Ak Parti'nin adımlarını takip etmekle yetinmek zorunda kaldığını ileri süren Kolukırık, ''Takip edenler, takip edilemezler, lider olamazlar'' diye konuştu.
Kolukırık, Soğuk savaş dönemi politikalarının temsilciliğe savunan bazı grupların, AK Partiyi eleştirme yarışına girerek, oy toplayacakları düşüncesinde olduklarını öne sürdü.
Seçime hazırlanmamış ve projesi olmayan muhalefet partilerinin, kargaşa ve laf cambazlığı içerisinde halkın iradesine sahip çıkmaya çalışmalarının kabul edilemeyeceğini belirten Kolukırık, ''Tüm anket sonuçlarının AK Parti iktidarını gösteriyor olmasını hazmedemeyen çevreler her türlü işbirliği yapmaktan çekinmemekte, BDP, CHP ve MHP kol kola AK Parti ve istikrar düşmanlığı yapmaktadırlar'' dedi.
AK Parti'nin yoksulluk, yoksunluk ve güvensizlik içerisine hapsedilmiş Türkiye'nin istikrar ve güven adasına dönüşmesinin adı olduğunu aktaran Kolukırık, şunları söyledi:
''AK Parti Türkiye'yi içine hapsetmiş güçlere karşı demokratik ittifakın birlikteliğidir ve tüm Türkiye'nin partisidir. AK Parti dünya ile entegre olmanın, zenginleşmenin, demokratikleşmenin İslami değerlerle birlikte yürütülebileceğinin adresidir. AK Parti dünya üzerinde (ben de varım) diyen Türk insanının istek ve arzularının sesidir. Tüm Türkiye gelişmiş ülke vatandaşları gibi iyi yaşam standartlarına olmak istiyor. AK Parti İslam, yerel değerler, modernleşme, zenginleşme ve demokrasinin en iyi kaynaştığı halk hareketi ve siyasal temsilin adıdır. Milletin iradesi ve değerleriyle bütünleşmeyen hiçbir siyasi hareketin bu saatten sonra Türkiye'de başarılı olma şansı yoktur. Dindar ama aynı zamanda Dünya ölçeğinde iş yapabilen girişimcilerimizi, yeryüzüne dağılmış hizmet neferlerini hazmedemeyen ve zenginleşmesini içselleştiremeyenlerin aynaya bakma sorumluluğu bulunmaktadır.''
Türkiye'nin kabuk değiştirdiğinin ve güçlü Türkiye'nin vatandaşları olunduğunun fark edilmesi gerektiğini kaydeden Kolukırık, ''Artan milli gelir, ekonomik krizdeki başarılı yönetim ve ihracat rakamları görmezden gelinerek milletin iradesini çalmaya yönelenler bu ülke için hayırlı iş mi yaptıklarını sanıyorlar?'' diye sordu.
Kolukırık, zaman zaman artan milliyetçilik rüzgarı ya da eleştirel söylemlerle bütünleşmiş elitist ve mezhepçi zihniyetin Türkiye'ye yabancı kaldığını ve insan merkezli düşünmeleri gerektiğini anlamaları gerektiğini bildirdi.