Sosyal Hizmet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Çelik:

“Biz toplumdan kopmak istemiyoruz”

 

Sosyal Hizmet Derneği bugün Isparta Emniyet Müdürü A. Kemal Seyhan"ı makamında  ziyaret etti. Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Sosyal Hizmet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Çelik, kendilerinin eğitim ve sağlık sorunu olduğunu, ayrıca toplumdan kopmak istemediklerini dile getirdi.

 

Engelli ve özürlü vatandaşlar olarak isteklerinin olduğunu ifade eden Çelik “Tüm engelliler için asansör yolunun açılmasını, şehir içindeki özürlü vatandaşların park yerlerinin belirlenmesini istiyoruz. Örneklemek gerekirse Mimar Sinan, İstanbul ve Atatürk caddeleri. Hastanelerde özürlülerin inip çıkmaları için gerekli kolaylığın bizlere gösterilmesi gerekiyor. Bizim en çok bankalarda işimiz oluyor. Her ayın 17"si ile 27"si arası bankalardan maaşlarımızı alıyoruz. Bankalarda sıraya girerken zorluk çekiyoruz. Tekerlekli sandalyelerimize ayrı bir yer istiyoruz. Bizler toplumdan kopmak istemiyoruz. Bizler biraz daha hassa ve duygusal, alıngan insanlarız. Bizim gibi insanların dilek ve isteklerinin yerine getirilmesini istiyoruz. 50"den fazla işyerinde %4 engelli çalıştırma hakkı kanunen mecbur iken bu uygulanmıyor. Bizi işe almıyorlar. Halbuki bizler işe yarar insanlarız. Maddi durumumuz iyi değil. Sorunlarımız çok. İlk önce sizleri ziyaret ettik. Bundan sonra Vali Şemsettin Uzun ve diğer kurumları ayrı ayrı ziyaret ederek sorunlarımızı dile getireceğiz” şeklinde konuştu.

 

A. Kemal Seyhan ise özürlü ve engelli vatandaşlar için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek “Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır” dedi. Daha sonra Trafik Şube Müdürünü yanına çağıran Seyhan Trafik Şube Müdürüne “Bundan sonra her ayın 17-27 arası Ziraat Bankası önünde engellilerin araçlarına yer ayrılacak. Eğer engelli vatandaşlara ayrılan yerlerde araç görürseniz cezai işlem uygulayın” ifadesini kullandı.

 

Daha sonra tekrar Çelik"e dönen Seyhan “Ayrıca başınıza her hangi bir sorun gelirse 155 Polis İmdat hattını arayın. Bizim gezici polis karakolumuz var. Sizlere gerekli yardımda bulunuruz. Ayrıca arzu edersiniz sizlere Polis Evi Çay Bahçesini tahsis edelim. Sizler bu bahçeden faydalanabilirsiniz” şeklinde konuştu.