Isparta Belediyesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği Anneler Günü etkinliği gerçekleştirildi. Halıkent Mahallesi Moda Park’ta gerçekleştirilen Anneler Günü etkinliğinde yılın annesi olarak belirlenen isimlere plaketleri protokol tarafından verildi. Programda Aşık Selahattin Kozanoğlu sazı ile Abdullah Beyhan da ilahileriyle etkinliğe renk kattı. Programda konuşan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Anne dünya demektir, yaşayan büyük bir çınardır” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldığı programda açılış konuşmasını yapan Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez, şehit ve gazi yakınları ile birlikte olduklarını, hepsine devlet ve millet olarak minnet ve şükran borçlu olduklarını kaydetti. İrez, “Onlar en değerli varlıklarımızı, eşimizi, oğlumuzu, kardeşlerimizi, küçükler babalarını bu vatan için şehit verdiler, gazi oldular. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakarlık yoktur. Onların bu kahramanlıkları ve fedakarlıkları devletin varlık sebebi olmuştur. Onlara olan minnet borcumuzu anlatmada ne söylesek azdır, ne kadar güzel kelimeler kullansak yetersizdir” dedi.

Katılımcıların anneler gününü kutlayan Musa İrez, “Analarımız ailenin temel direği ve tolumun da geleceğidir. Sağlam bir toplum ancak temelleri sağlam atılmış aile yapısıyla mümkündür. Analarımız dilimizin öğreticisidir, hayatı bize tanıtanlardır” şeklinde konuştu.  

Genel merkezlerinin geçen yıl olduğu gibi bu yılda bütün şehitlerimizin annelerini yılın annesi ilan ettiğini söyleyen Türk Anneler Derneği Isparta Şubesi adına konuşan Serpil Yavuzlar da, “Aziz kahramanlar bu vatan size minnettardır” dedi.

Önemli bir gün olan Anneler Gününü kutladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Anne denince akan sular durur. Anne olmazsa millet, insanlık, dünyanın kaderi ve hayatı olmaz. Annenin kutsallığı her şeyin üstündedir. Anne duygularının, şefkatinin, sevgisinin üzerinde hiçbir sevgi olmaz. Anneler her zaman önde gelir. Tarihler annelerle ve onların yetiştirdiği evlatlarıyla ortaya çıkmıştır. İlk yetiştirme ve büyütme annedir. Anne dünya demektir, yaşayan büyük bir çınardır, varlıktır. Anneler gününü kutlarken bir anlam daha var. Derneğimiz ve şehitlerimizin anneleri bugün anneler gününü kutluyor. Aramızda bugün şehitlerimizin, anaları, babaları, yavruları var. Bu ortam bugün bana büyük bir manevi kutsallık hissi veriyor. Sizlerin aranızda olmanın duygusallığını, mutluluğunu ve önemini de şu anda yaşıyorum. Bu ulvi günün kutlu olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Ispartalı şehit askerlerimiz adına yılın annesi seçilen Şehit Şeref Arslan’ın annesi Hayriye Arslan’a plaketi Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından takdim edildi.  

Gaziler adına yılın annesi seçilen Gazi Hikmet Özcanlı’nın eşi Fadime Özcanlı’ya plaketi Başkan Günaydın’ın eşi Dilek Günaydın,

Şehit askerler eşleri adına yılın annesi seçilen şehit Yaşar Kocabaş’ın eşi Yadigar Kocabaş’a plaketi Garnizon Şehit, Gazi İşlem Subayı Binbaşı Nuray Barış,

Şehit polisler eşleri adına yılın annesi seçilen Şehit Polis Ömer Sarı’nın eşi Ayşe Sarı’ya plaketi Dernek Başkanı Musa İrez,

Şehit polisler adına yılın annesi seçilen Şehit Polis Faruk Kaplan’ın annesi Rahime Kaplan’a plaketi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük tarafından takdim edildi.