Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez, “Annelik Peygamber katında da, Allah katında da en yüksek değerlerle ifade edilmiştir. Sağlam bir toplum ancak temelleri sağlam atılmış bir aile yapısı ile mümkündür. Bu anlamda annelerimiz ilk ve ebedi öğretmenlerimizdir. Onlardan öğrenecek daha çok şeyimiz var. Hepinize, anne sevgisi ile dopdolu bir ömür dilerken her platformda maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın ve değerli eşi Dilek Günaydın’a, bugünün anlam ve önemine binaen burada bulunan şehit annelerimize, eşlerine, kahraman gazilerimizin eşlerine ve tüm misafirlere teşekkür ederim. Ayrıca bizlerin burada toplanmasına vesile olan şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize sağlıklı bir hayat diliyorum” dedi.

Türk Anneler Derneği genel merkezinin geçen yıl olduğu gibi bu yılda bütün şehit annelerini yılı annesi ilan ettiklerini söyleyen Türk Anneler Derneği Isparta Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serpil Yavuzlar, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, cumhuriyetimize kast eden hainlere karşı canları pahasına mücadele veren kahraman askerlerimiz, gazilerimiz, şehitlerimiz vatan size minnettardır. Vatan size minnettardır dediğimiz Mehmetçiklerimizin hiç kimseden saygı görmekten başka hiçbir beklentisi olmayan ailelerinin yaşam koşullarının bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerimizin kahraman gazileri ile birlikte, terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayan askerlerimizin de haklarını almalarını sağlamak, hiç birini mağdur durumda bırakmamak hepimizin vefa borcudur” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi Halk Oyunları ekibinin de gösterisinin yer aldığı programa katılamayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın adına hazırlanan plaketi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez’in elinden aldı.  Yine şehit anneleri adına Emine Emre, şehit eşleri adına Gülşen Bıçaklı ve gazi eşleri adına da Betül Atılgan’a plaket takdim edildi. Program THM sanatçısı Ümmü Erbil’in seslendirdiği türkülerle devam etti.