ŞEHİDİMİZİN EŞİNE SON MESAJI: "ANNEM SANA EMANET..."

ŞEHİT BİNBAŞI ŞENOL, YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görev yaptıktan sonra geçen yıl Hakkari Yüksekova’ya atanan Binbaşı Kürşat Selim Şenol’un şehit olduğu haberi Kaymakam Abdullah Akdaş ve Yüksek Rütbeli subaylar tarafından Eğirdir'de ikamet eden ailesine ulaştırıldı.

Hakkari-Yüksekova İkiyaka bölgesinde 25 Mart 2017 Cumartesi günü saat 08.30’dan itibaren başlatılan, “Şehit Tnk.Yb. İhsan EJDAR” orta çaplı operasyonu esnasında, Davulcu tepede, 14 Nisan 2017 Cuma günü saat 23.00 sıralarında, Yüksekova HÖH Tb.K.lığı personeli P.Uzm.Çvş. Ertan ÇAKIR (25), ikmal faaliyeti için gelen helikopteri karşılamak üzere hazırlanan yere intikal halinde iken, bölgenin sarp/dik/buzlu ve havanın karanlık olması nedeniyle kayarak uçurumdan aşağı düştü. Olay yerinde bulunan Hakkari Özel Harekat  Tb.K.lığında görevli P. Bnb. Kürşat Selim ŞENOL (39) ve P.Uzm.Çvş. Barış DÜVER (26), düşen personele müdahale etmek istedikleri sırada, farklı bir istikamete kayarak uçurumdan aşağıya düştüler. Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından kurtarma için sevk edilen MAK timi tarafından, 15 Nisan 2017 Cumartesi günü saat 05.00 sıralarında, P. Uzm. Çvş. Ertan ÇAKIR sağ kolu kırık, bilinci açık vaziyette, P. Bnb. Kürşat Selim ŞENOL ise bilinci kapalı şekilde arazide bulundu. Helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesine sevk edilen P. Bnb. Kürşat Selim ŞENOL yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit oldu. Uçurumdan aşağı düşen P. Uzm. Çvş. Barış DÜVER’i arama ve kurtarma çalışmalarına halen devam edildiği bildirildi.

 YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Uşak nüfusuna kayıtlı, evli ve 2 çocuk sahibi olan Şehit P. Bnb. Kürşat Selim ŞENOL'un naaşı yarın ikindi namazını müteakip Uşak-Susuzören Köyü'nde son yolculuğuna uğurlanacak.

"ANNEM SANA EMANET"

Şehit P. Bnb. Kürşat Selim ŞENOL'un eşine "annem sana emanet" dediği, Eşinin de Şehidin bu son dileği üzerine Şehidin naaşının annesinin bulunduğu köyde toprağa verilmesine karar verdiği öğrenildi.