Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO)Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM)  Müdürü Fatih Cebeci'yi ziyaret etti.

Ziyarette, Antalya 2016 EXPO Uluslararası Fuarı'ndan Isparta’nın en yüksek seviyede yararlanması için yapılabilecekler konuşuldu. Ayrıca pek çok konuda ITSO üyelerine YBEM’den kurumsal gelişim eğitimleri verilmesi yönünde mutabakata varıldı   

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, SDÜ YBEM Müdürü Fatih Cebeci'yi ziyaret etti.  SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi'nin de yer aldığı ziyarette, Antalya'da 2016 yılında yapılacak olan EXPO organizasyonundan Isparta'nın maksimum şekilde yararlanması için SDÜ ve ITSO işbirliğinde yapılabilecekler masaya yatırıldı. 

ISPARTA İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Ziyarete ilişkin bilgi veren YBEM Müdürü Fatih Cebeci, 2016 Antalya EXPO süresince düzenlenecek olan kongre, forum sempozyum, sosyal ve kültürel etkinliklerle 20 bin civarında organizasyon düzenleneceğini bu organizasyonun Isparta ekonomisine de olumlu etkileri olacağını söyledi.  Tanıtımla birlikte özellikle Batı Akdeniz’in ekonomik ve ticari hayatına önemli derecede katkılar sağlayacak bu organizasyona 5 milyon yabancı,   3 milyon da yerli turistin gelmesinin tahmin edildiğini belirten Cebeci, "2016 Antalya EXPO'ya yönelik olarak uluslararası arenadan bu organizasyona katılımlarda Isparta'ya ne fayda sağlayabiliriz?  Antalya'nın yakalayacağı fırsatlardan Isparta'yı nasıl yararlandırabiliriz şeklinde Sayın Başdeğirmen'le fikir alış verişinde bulunduk. Bu konuda SDÜ olarak ne gerekiyorsa elimizi taşın altına koyacağız. Zaten YBEM olarak bölgenin turizm potansiyeline deste vermek adına anlaşmalar yapıyoruz.  2016 EXPO'da bu anlamda büyük bir fırsat" dedi. 

ITSO ÜYELERİNE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ 

Ticaret Odası üyelerine yönelik kişisel gelişim eğitimleri verilmesinde de fikir birliğine vardıklarını belirten Cebeci, " ITSO üyelerine yönelik stres yönetimi, beden dli, ekip çalışması, etkili iletişim, proje hazırlama, problem çözme, pazarlama satış teknikleri gibi pek çok konuda eğitim verilecek. Zaten geçmiş dönemde de Ticaret Odası ile proje ortaklıkları yaptık.  Bunlar devam etmekte. Sayın Başdeğirmen'in YBEM'in faaliyetlerine ilgi göstermesi bizleri mutlu etmiştir.  Bu anlamda kurumlar arası işbirliğimiz sürecek" dedi.