Maddi krizden çıkma yolları arayan İ.P destekli CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, önce Antalya'ya gelen turistlerden ayakbastı parası almak istedi.

Merkezi hükümetten destek görmeyen bu fikir sonrası Böcek şimdi de kentin her yerine EDS sistemi takarak trafik cezalarıyla Belediyeyi kalkındırmak istiyor.

Aksu Bölgesinde, Isparta istikametine yerleştirilen EDS hız sınırlaması 70 km/s olarak belirlendi. Herhangi bir cezai işleme maruz kalmamak için dikkatli olalım.

BELEDİYELER YÜZDE 30’UNU ALIYOR

Milyonlarca sürücüye trafik cezası yağdıran EDS sistemleri il ve ilçelerdeki belediyeler tarafından yollara kuruluyor. EDS sistemi kuran belediyeler, bu yolla kesilen trafik cezalarının yüzde 30'unu alıyor. Bu sistemi kurabilecek gücü olmayan belediyeler ise işi şirketlere havale ediyor, şirketler cezalardan elde edilen paraların bir bölümünü alma karşılığında sistemi kurup işletiyor.

TUZAKLA PARA KAZANIYORLAR

Başlangıçta trafik güvenliğini sağlamak amacıyla getirilen sistem, belediyeler için adeta tuzakla para kazanma aracına dönüştü. Cezalardan elde edilen gelir sistemi kuran şirket ile belediye arasında paylaştırılıyor.