Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Isparta, Burdur, Bucak ve Antalya Organize Sanayi Bölgelerini Antalya Limanı'na bağlayacak kargo taşımacılığına uygun demiryolu bağlantısı için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.
Engin, Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili ile birlikte Isparta Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özçelik ile OSB Müdürü Kadir Tekin'i ziyaret etti.
Engin, ziyarette, BAKA olarak OSB'nin tanıtımını yapmaya ve Isparta'ya yatırımcı çekmeye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca 3 ilin yatırımcılarına yurt dışı bağlantılarında ulaşım alanında yeni bir rapor hazırlığı içinde olduklarını kaydeden Engin, ''Ulaştırma Bakanlığı'na Isparta, Burdur, Bucak ve Antalya Organize Sanayi Bölgelerini Antalya Limanı'na bağlayacak kargo taşımacılığına uygun demiryolu bağlantısı isteyeceğiz'' dedi.
Hızlı tren projesine ilave olarak böyle bir hattın Denizli, Uşak, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgeleri için de kullanışlı olabileceğini ifade eden Engin, genel seçimlerden sonra bu projeyi hayata geçirmek için çalışacaklarını kaydetti. Engin, demiryolu bağlantısı ile Burdur ve Isparta'nın daha da gelişeceğini, Antalya Limanın da buna paralel olarak gelişme kaydedeceğini belirtti.
Engin, BAKA'nın mali destek programları ile KOBİ'leri desteklemeye, KOBİ'lerin kurumsal yapılarının iyileştirilmesine, pazarlama ve rekabet güçlerinin artırılmasına teknik desteklerin devam edeceğini aktardı.
Ahmet Özçelik de, çalışmalarda karşılıklı diyalog içinde olacaklarını belirtti.