Isparta Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına çok sayıda etkinlikle giriyor. 29 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’da Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezinde Cumhuriyet Kadınlarımızın Geçmişten Günümüze Antik El İşi El İzi Sergisi yer alacak. Yine aynı gün akşam saat 19.00’da belediye önünden başlayacak olan Fener Alayı ve Bayrak Yürüyüşü, ardından da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Ahmet Şafak Konseri düzenlenecek.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Tamamı ipek iplikten, ipek kumaş üzerine yapılan birbirinden değerli el işi, göz nuru eserler 29 Ekim’de Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezinde saat 12.00’da Zahide Yetiş’in de katılacağı açılış ile sergilenecek. 6 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak olan sergi 11.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar merkezinde ayrıca yine belediyenin ahşap ağaç oymacılığında yapılan tablolar ile belediyenin çeşitli birimlerine ait çalışmalarda fuarda yer alacak.  
Gökkubbe’de incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 29 Ekim’de ipek iplik ve ipek kumaşla Ispartalı kadınların el emeği, göz nuruyla işlediği eserlerin sergileneceğini aktardı. Eserlerin bir bölümüyle İstanbul TÜYAP’ta düzenlenen bir fuara katıldıklarını ve bunun daha geniş boyutuyla Gökkubbe’ye taşınacağını aktaran Günaydın, yine fuarda ahşap ağaç oymacılığında yapılan tablolarında bulunacağını belirtti. Gerek ISMEK, gerekse ahşap ağaç oymacılığında zirveye ulaştıklarını kaydeden Başkan Günaydın, sanatın zirvesine ulaşılan eserleri Ispartalılarla paylaşmak istediklerini belirtti. Günaydın, “Bayanlarımızın nasıl mükemmel eserler çıkardıklarını, evrensel boyuta taşıdıklarını göstermek istiyoruz. Burada durmayacağız, sanatın sonsuz olduğundan hareketle arayışlarımız devam edecek. Ispartalı Cumhuriyet kadınlarımızın yaptıkları eserlerin açık ara önde olduğunu gördüm. Bunlar yapacağımız sergi ile daha da ortaya çıkacaktır. TÜYAP’ta düzenlenen fuardaki sergilediğimiz ürünlerden dolayı Paris’te düzenlenecek olan fuar için davet aldık. Gökkubbe’deki sergimizden sonra Paris’teki fuara da katılmak istiyoruz. Hedefimizi yüksek tutuyoruz. Şu anda 32 usta ISMEK’te, 32 ustada ahşap ağaç oymacılığında yetiştirdik. Kaybolan sanatlarımızı tekrar günümüze kazandırdık. Yaptığımız bu çalışmaların ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı sergimize davet ediyorum. Yine aynı gün akşam vatandaşlarımızı Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı ve Bayrak Yürüyüşü ile Ahmet Şafak konserimize bekliyorum” dedi.
Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ISMEK Sergisi 29 Ekim 2016 Cumartesi günü Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezinde saat 12.00’da Zahide Yetiş’in katılımıyla açılacak. Cumhuriyet Kadınlarımızın Geçmişten Günümüze Antik El İşi El İzi Sergisi 6 Kasım 2016 Cumartesi gününe kadar açık kalacak. Sergi saat 11.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Isparta Belediyesi yine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla akşam saat 19.00’da belediye önünden başlayacak olan Fener Alayı ve Bayrak Yürüyüşü düzenleyecek ve ardından da Sanatçı Ahmet Şafak 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında (Valilik önü) Ispartalılara konser verecek.