8 yıldır atıl durumda bulunan bir zamanlar Yalvaç’ın en gözde oteli belediye tarafından kiraya çıkarıldı. 5 yıllığına ihale edilen otel yıllık 127 bin 500 TL’ye kiraya verildi

Yalvaç Belediyesi Encümeni Salı günü önemli bir ihale yaptı. 8 yıldan bu yana mühürlü olduğu için kapalı olan Antiokheia Otel kiraya verildi. Oteli en az 5 yıllığına kiraya çıkaran ve yıllık 60 bin TL muhammen bedel belirleyen Yalvaç Belediye Başkanlığı önceden ilan edildiği üzere Salı günü saat 15.00’de Meclis salonunda açık artırma usulü ihaleyi yaptı.

İhaleye Yalvaç esnaflarından Mustafa Memişoğlu ile Ayhan Esen katıldı. Kalabalık izleyici grubu olması nedeniyle Emniyet Müdürlüğü ekipleri salonda güvenlik önlemi aldı.

Başkan Halil Hilmi Tütüncü’nün başkanlık ettiği encümen toplantısında ihale 60 bin TL muhammen bedel ile başlatıldı.

İzleyicilerin alınmadığı ihalede en son 127 bin 500 lira fiyat teklif eden Ayhan Esen oldu. Mustafa Memişoğlu ise ‘Hayırlı olsun’ diyerek ihaleden çekildiğini açıkladı.

ÇATI ve DOĞRAMALAR DEĞİŞECEK

Belediye encümeni ihale şartnamesinde oteli kiralayan işletmecinin çatı onarımı yapmasını ve otelde bulunan bilumum kapı ve pencerelerin değiştirilmesini de şart koydu.

Yapılan masrafların kiradan düşülmeyeceği de belirtildi.

TADİLAT SONRASI YENİDEN İŞLETMEYE AÇILACAK

Açıldığı dönemlerde 3 yıldız alan 96 yatak kapasiteli olan otel 1995 yılında işletmeye açılmıştı. 2006 yılında otelin ruhsatının yenilenmesi gerekirken belediye o dönemde ruhsatı yenilememiş ve kiracı olan işletmeciyi tahliye etmeye çalışmıştı. Son olarak 2 Ekim 2009 tarihinde belediye encümeni kararı ile otelin mühürlenmesine karar verildi. Bu karar üzerine belediye zabıta ekipleri içerisinde 10 müşterisi var iken oteli ruhsatsız olduğu gerekçesi ile mühürlemişti. Otel, o günden bu yana atıl vaziyette duruyordu. Yeni işletmeci sözleşme imzalandıktan sonra tadilat çalışmalarına başlayacak ve çalışma bittikten sonra 5 katlı otel yeniden hizmete açılmış olacak. Çalışmaların en az 1 yıl süreceği tahmin ediliyor.