Bölgede yetişen gül çiçeğinin tamamını işleyen fabrikada sezon içersinde10 kişi istihdam ediliyor.
Aprikus Gülyağı Fabrikası sahibi Kimya Mühendisi Dr. Füsun Ergenç, yurtdışında edindikleri birikim, bilgi ve tecrübeyi Türkiye’ye faydalı olmak için değerlendirmek istediklerini söyledi.
TECRÜBEMİZİ ÜLKEMİZ İÇİN DEĞERLENDİRMEK İSTEDİK
İsviçre’de doktorasını yaptıktan sonra uzun yıllar yurtdışında çalıştığını ifade eden Dr. Ergenç; “Tecrübemizin ve bilgimizin Türkiye’ye geri dönüşü olsun istedik. Kendi ülkemize, nasıl daha faydalı olabiliriz diyerek Türkiye’de potansiyel iş pazarları araştırmaları yaptık. Naturel Kozmetik Ürünlerinin pazarlarının gelişebileceğini öngördük. Güvenli ve istikrarlı bir iş geliştirmek için kendimizin üretmesi gerektiğine karar verdik. Aksu ve bölgesini sosyal ve ekonomik katkımız olsun diye seçtik. Fabrikamız 2011 yılında faaliyete geçti. O yıllarda Aksu ve bölgesinde gül dikim sahası çok azdı. Bölge çiftçisi malını vereceği yer garanti olunca gül dikim sahalarında büyük oranda artış oldu.  Şimdi ilk yıllarda işlediğimiz gülün 20 katını işliyoruz.” diye konuştu.


İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Gül ile birlikte kekik  de işlediklerini belirten Dr. Ergenç; “Amacımız istikrarlı bir şekilde üretime ve işlemeye devam ederek bölgenin sosyal ve ekonomik hayatına katkı sunmaya devam etmektir. Bu doğrultuda baktığımızda fabrikamızı iyi ki de Aksu’ya yaptık diyoruz.   Burada rakım farkı nedeniyle gül hasat dönemi uzun oluyor. Gül hasadı bitene kadar aracı olmadan direkt olarak üreticiden alıyoruz. Fabrikamız 2 ay gül ve 6 ay kekik olmak üzere yıl içerisinde toplamda 8 ay çalışmaktadır. Bölgenin doğal kekiğini de biz işliyoruz. Tabi kültür kekiği de işliyoruz. İşletmemiz Küresel Gıda Güvenliği Kurallarına göre üretim yapmakta olup BRC, ve Organik Sertifikalarımız vardır. Tüm ürünlerimizin kalite kontrollerini laboratuvarımızda yapmaktayız. Ürettiğimiz gülyağı kozmetik ve parfüm, kekik yağı ise gıda endüstrilerinde kullanılmaktadır.” diye konuştu./İbrahim Demirayak