Hava sıcaklıklarının yavaş yavaş düşmeye başladığı son günlerde uzmanlar, sürücüleri, aniden bastırabilecek kış koşullarına karşı araçlarının kışlık bakımlarını zaman geçirmeden yapmaları yönünde uyarıyor.

Sürücülerin, araçlarının soğuk havalarda sorunsuz bir şekilde çalışması, araçlarıyla güvenli seyahat edebilmeleri ve hava kirliliğinin önlenebilmesi için mutlaka kışlık bakımlarını yapmaları gerektiğinin altını çiziyor.

Soğuk hava koşullarında aracın verimli şekilde kullanılabilmesi ve aracın direncinin artırılması için bazı önlemler alınması gerektiğini söyleyen uzmanlar , Araçlarının kışlık bakımlarını ihmal eden kimi araç sahipleri, kış şartlarında araçlarında oluşabilecek arızalar nedeniyle 4-5 bin liraya varan ağır faturalarla karşılaşabilirsiniz uyarısında bulunuyor.

Araçların kışlık bakımının yapılmasının, aracın kış mevsiminde daha rahat çalışabilmesi için çok önemli olduğunu belirten V.İ.P Oto Servis Yetkilisi Ömer GÖKDOĞAN , aynı zamanda kış gelmeden yapılan bakımlar maddi ve manevi her anlamda sürücülere kazanç sağlamaktadır dedi.

Havaların iyiden iyiye soğumadan bu günlerde araç bakımının şart olduğunun altını çizen Ömer GÖKDOĞAN, Ispartamız aşırı soğuk olmasa da kış aylarının zaman zaman araçları etkilediğini ,kasım ayı ortalarından itibaren araçların kışlık bakımlarının yapılması gerektiğini söylerken kışlık bakım için araçlara yapılan işlemleri kısaca şöyle özetledi.

Kışlık bakımın ilk adımında olmazsa olmazı antifirizdir, Aracın içerisindeki soğutma sıvısı antifriz olarak değiştirilir,Camsuyunu boşaltıp yerine antifrizle camsuyu koyulur, Aracın yağı kontrol edilir ve  araçta bulunan yağın özelliğini yitirip yitirmediğini kontrol edilir, kilometresi tamamsa yağın değiştirilmesini öneririz. Hidrolik ve direksiyon yağı gibi diğer sıvı bakımları kontrol edilir, aracın motor aksamında ki tüm kontrol yapıldıktan sonra kışlık lastikleri takılır ve kışa hazır hale getirilir. Araçlarınızı kışlık bakım yapmadan kullandığınız takdirde hem daha yüksek maddi hasarlar ile karşılaşabilir hem de kaza riskinizi artırabilirsiniz diyen GÖKDOĞAN tüm araç sahiplerini VİP Oto Servise araç kışlık bakımlarını yaptırmaya bekliyoruz dedi.

VİP OTO SERVİS

Gül Sanayi Sitesi D Ada 3.Blok. No:5   ISPARTA

7/24 Yol Yardım ; 0537 872 92 49 ÖMER GÖKDOĞAN