Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 44'üncüsü düzenlenen ve Isparta, Antalya, Konya, Burdur ve Denizli illerini kapsayan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Sergisi, Barida Otel'de açıldı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, sergiye katılan projeleri inceleyerek, öğrencilerden bilgi aldı.

Oğuz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Atatürk'ün "Gençler, istikbal sizin olacaktır" sözünü hatırlatarak, "Bu anlamda gençlerin ortaya çıkardıkları ve sergiledikleri proje ülkenin geleceği anlamında bizlere cesaret verdi. Gençler hevesli, arzulu ve bildiklerini anlatma gayreti içindeler. Bu durum beni çok mutlu etti" dedi.

Isparta'dan 34, Antalya'dan 20, Denizli'den 17, Konya'dan 12 ve Burdur'dan 6 projenin katıldığı sergi, 28 Mart'a kadar açık kalacak. Isparta ve diğer 11 bölgede seçilecek projeler, final için Ankara'ya davet edilecek.