Siyasi Dayanışma

Sevgili dostlar bugünlerde siyasette vatandaşın özlemle beklediği  güzel gelişmeler oluyor,

Halkın hizmetkarı olacağız diyerek oy isteyen siyasetçilerin, seçimlerden sonra bu sözlerini hatırlayarak ona göre davranmaları halkı ziyadesiyle memnun etmektedir.

Bu kapsamda merkezi ve yerel siyasetin hizmet noktasında bir araya gelmesi vatandaşı son derece sevindirmektedir.

Siyaset hizmet etme aracıdır,

Elbette ki siyasette rekabet ve tatlı bir çekişme olacaktır.

Ancak bu rekabet kutuplaşmaya ve zıtlaşmaya varmadan ortak noktada buluşabilmek olmalıdır.

Artık günümüzde muhalefet yapmak için 'siyaha' beyaz deme, 'beyaza' da siyah deme dönemi bitmiştir.

Değerli meslektaşım Bayram Aygün'ün 'Vatandaşın da istediği bu değil mi?'  başlıklı köşe yazısında Gönen İlçesinde açılan sondaj kuyularından bahsetmişti.

TBMM Başkan Vekili Ak Parti Milletvekili Sayın Süreyya Sadi Bilgiç, CHP sözcüsü Faik Öztırak, CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı ve Gönen Belediye Başkanı Osman Kesmen'in ortak haraket ederek Gönen halkı için içme suyuna çözüm bulmaları ne kadar güzel bir dayanışma. Bu tam da; 'Siyaset hizmet aracıdır' sözünü doğrulayan bir dayanışmadır.

Ayrıca sondaj çalışmalarında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin teknik destek sağlaması ayrı bir güzelliktir.

Sevgili dostlar, siyasetteki dayanışmaya bir diğer örnekte geçtiğimiz günlerde Dazkırı İlçesinde yaşandı.

Dazkırı Kaymakamı Sercan Sakarya, CHP'den Belediye Başkanı İsmail Taylan ve Dazkırı Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Bayazit'in ilçe halkına hizmet amacıyla heyet halinde Ankara'ya giderek çeşitli temaslarda bulunmaları ne kadar güzel bir davranış olmuştur.   

 Hoşgörü ile gönüllere girebilmek, hizmet noktasında derin izler bırakabilmek her siyasetçinin hayalidir. Bu hayali gerçekleştiren siyasetçiler her zaman halkın gözünde saygınlık kazanır. Siyasette, insan yaşamına dokunabilmek, yaşam kalitesini yükseltebilmek en  yüce duygudur. Halkla iç içe yaşamak, ulaşılabilir olmak çok önemlidir.

Vatandaşa hizmet noktasında sen ben kavgasından uzak,  ortak noktada bir araya gelen siyasetçilerin çoğalması halkın her zaman menfaatinedir. Halkın siyasette en son isteyeceği şey kutuplaşmak ve ayrışmaktır. Asıl olan hizmet ve eser yarışıdır.

Mesele halka hizmet ise gerisi teferruattır.