Sevgili dostlar, Türkiye Emekliler Derneği, ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birsi haline geldi. 2020 verilerine göre 920 bin üye sayısına ulaştı. Isparta’da ise 24 bin üyesi var. Yeterli mi? Elbette ki değil. 
Türkiye Emekliler Derneği üyesi olsun ya da olmasın tüm emeklilere ilişkin önemli çalışmalar yapıyor. İntibak, bayram ikramiyelerine enflasyon farkı uygulaması, sosyal konut, sağlık evi ve huzurevi açma gibi daha birçok önemli sorun üzerinde çalışmalar titizlikle devam ediyor.
Bu konular Türkiye Emekliler Derneği Yönetim Kurulu tarafından ilgili merciler nezdinde takibi yapılıyor. Her sorun en yetkili kişilerce karşılıklı görüşülüyor. Çözüm aranıyor.
Her birimiz bu cennet ülke için belirli sürede hizmet verdik. Alın teri döktük. Ülkemizin kalkınması için canla, başla mücadele ettik. Şimdi yaşımız gereği emekli olduk. Hepimiz daha iyi şartlarda yaşamayı hak ediyoruz. Türkiye Emekliler Derneği de bunun için mücadele ediyor. 
Sevgili dostlar, bende sizler gibi emekliyim. Türkiye genelinde yaklaşık 12 milyon emekliden birsiyim. Ve derneğe üyeyim. Emekli, dul ve yetimlerin gerçek temsilcisi olan Türkiye Emekliler Derneğinin üyesi olmaktan da şeref ve gurur duyuyorum.
Sevgili dostlar, örgütlü toplumlar hem demokrasi açısından hem de gelişmişlik açısından ileridirler. Toplumun yönetimi, değişimi ve gelişimi daha kolay sağlanmaktadır.
Türkiye Emekliler Derneğinin büyük ilçeler başta olmak üzere, tüm illerde şubesi var. 113 şube ve her şubesi açık, erişimi kolay. 12 milyon emekli var, ancak 920 bini derneğe üye. Isparta’da aynı durumda, üye sayısı çok düşük. 
Biraz özeleştiri yapalım; Çuvaldızı kendimize, iğneyi de başkasına batıralım. Sorunların çözümü noktasında üye sayısı ne kadar çok olursa, çözümü de o kadar kolay olur düşüncesindeyim.
Aidat konusu bazen kamuoyunda tartışılıyor. Emeklinin nesi varda, aidat versin gibi yaklaşımlar sergileniyor. Sevgili dostlar emeklinin yıllık aidatı 3 paket sigara parasına tekabül ediyor. Evet, yanlış duymadınız sadece 3 paket sigara parası.
Üyelerin her türlü hak ve menfaatlerinin korunması için çaba sarf eden dernek eğitim bursu, sağlık evi,  huzurevi, sosyal ve kültürel faaliyetler, avukat desteği, konferans-seminer ve panel gibi birçok çalışmayı yürütüyor. Bütün bunlar sadece 3 paket sigara parasına tekabül eden yıllık aidatla yapılıyor.
Sevgili emekli dostları gelin hep beraber “birlik” olalım. İri olalım, diri olalım. Unutmayalım ki; “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır”  
Kalın sağlıcakla, saygı ve hürmetlerimle…